Συρία: Το ισλαμικό κράτος εκτέλεσε 2 άνδρες με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας

26/11/2014

1Tο Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την Τρίτη με λιθοβολισμό δύο άνδρες στη Συρία με την κατηγορία ότι ήταν ομοφυλόφιλοι.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί με αυτή την κατηγορία, είχε προηγηθεί η Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) που είχε εκτελέσει δημοσίως από μια σφαίρα στο κεφάλι δύο ομοφυλόφιλους.

Ο πρώτος άνδρας, ηλικίας 20 ετών, εκτελέστηκε στο Μαγιαντίν της Ανατολικής Συρίας. Όπως υποστηρίζει το Ισλαμικό κράτος, ανακαλύφθηκε στο κινητό του τηλέφωνο βίντεο στο οποίο ο ίδιος εμφανίζεται να «διαπράττει άσεμνες ενέργειες μαζί με άνδρες». Ο δεύτερος, ηλικίας 18 ετών, εκτελέστηκε στο Ντέιρ Εζόρ με τον ίδιο τρόπο, επειδή το ισλαμικό κράτος τον κατηγόρησε επίσης για ομοφυλοφιλία.

Όπως αναφέρουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι δύο νεαροί ήταν πολέμιοι του ισλαμικού κράτους και οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν τη φερόμενη ομοφυλοφιλία τους για να τους εκτελέσουν.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!