“Ακροάσεις” με την επιμέλεια και παρουσιαση του στιχουργού Γερασιμου Ευαγγελάτου

19/11/2014

img783_d69fe13d4634dcc6881bc88f00d6b841Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση θα μας παρουσιάσει ο γνωστός στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον πολυχώρο PassPort Art.  Με τίτλο ¨Ακροάσεις” θα ξεκινήσει ένα ταξίδι σε κάποιους από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, με τη συμμετοχή των δημιουργών και των ερμηνευτών.

“Κάποτε η ακρόαση ενός δίσκου ήταν ιεροτελεστία. Μαζευόμασταν στα σπίτια φίλων με κρασί και κουβέντα, κάποιος πατούσε το play κι ενα ξεχωριστό γεγονός ειχε συντελεστεί. Η σειρά των “ακροάσεων” έχει στόχο να μας φέρει σε επαφή με την ξεχασμένη εμπειρία της ακρόασης. Η νεα εποχή – με τους φρενήρεις ρυθμούς της, τον τεράστιο όγκο μουσικών πληροφοριών και την άμεση πρόσβαση σε μεμονωμένα, διάσπαρτα κομμάτια, εχει διασπάσει την ιερή ενότητα της ακρόασης ενός δίσκου.

Στις “ακρόασεις” θα θυμηθούμε αυτή την αίσθηση, έχοντας στην παρέα μας τους δημιουργούς κι ερμηνευτές κάποιων απο τους πιο εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, σαν να βρισκόμαστε στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού, θα εχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, να μάθουμε τις συνθήκες και τα αισθήματα που γέννησαν σημαντικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, αλλά πάνω απ’ όλα να μοιραστούμε τη συγκίνηση της πραγματικής ακρόασης – μιας “τέχνης” που μοιάζει να χάνεται στο χρόνο.”

Πληροφορίες

Πρώτες 3 ακροάσεις: 3/12: Δημητρα Γαλανη – 10/12: Σταμος Σεμσης- 17/12: Σταματης Κραουνακης

Passport Art, Kαραϊσκου 119 – Πειραιάς 2104296401

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!