Η απάντηση μιας “κοινωνικής αρθρογράφου” σε έναν ομοφοβικό πατέρα

18/11/2014

Η Amy Dickinson είναι από εκείνες τις αρθρογράφους που προσπαθούν να διαχειριστούν τα διάφορα προβλήματα του κόσμου. Μέσα από τη στήλη που διατηρεί σε μια εφημερίδα, απαντά στα μηνύματα των αναγνωστών και συμβουλεύει. Πρόσφατα έλαβε το γράμμα ενός – ομοβοβικού- πατέρα που ανακάλυψε ότι ο γιος του είναι gay.

Πραγματικά δεν μπορούσε να δώσει καλύτερη απάντηση.

Το γράμμα του “στοργικού πατέρα”:

“Αγαπητή Amy. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο γιος μου, ο οποίος είναι 17 ετών, είναι ένας ομοφυλόφιλος.

Είμαστε μέρος μιας εκκλησιαστικής ομάδας και φοβάμαι ότι αν τα άτομα της ομάδας αυτής το καταλάβουν, θα με κοροϊδεύουν που έχω ένα gay παιδί.

Δεν ακούει με τίτοτα και δεν πρόκειται να σταματήσει να είναι gay. Νιώθω σαν να το κάνει για να με εκδικηθεί, επειδή έχω ξεχάσει τα γενέθλια του τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας.

Σε παρακαλώ βοήθησέ τον να κάνει τη σωστή επιλογή στη ζωή του, με το να μην είναι gay. Εμένα δε με ακούει, ίσως να ακούσει εσένα.

Νιώθοντας Προδομένος

Και η απάντηση:

“Αγαπητέ Προδομένε, Μπορείς να μάθεις το γιο σου ένα σημαντικό μάθημα, αλλάζοντας τη δική σου σεξουαλικότητα για να του δείξεις πόσο εύκολο είναι. Δοκίμασε το για τον επόμενο χρόνο ή περισσότερο. Σταμάτα να είσαι ετεροφυλόφιλος, ώστε να δείξεις στο γιο σου σου ότι η σεξουαλικότητα είναι αποτέλεσμα επιλογής- που υπαγορεύεται από τους γονείς, από τη γονεϊκή – εκκλησιαστική και κοινωνική” πίεση.

Υπόθετω ότι η προτροπή μου θα προκαλέσει την αντίδραση ότι η σεξουαλικότητα αποτελεί τον πυρήνα αυτού που είσαι. Το ίδιο συμβαίνει και με το γιο σου. Έχει το δικαίωμα να είναι αποδεκτός από τους γονείς του με το να είναι ακριβώς αυτός που είναι.

Όταν ξεχνάς τα γενέθλια ενός παιδιού, τον αναιρείς ουσιαστικά σαν άτομο. Είναι σαν του λες ότι ξέχασες την παρουσία του σε αυτή τη ζωή. Πόσο λυπηρό για αυτόν.

Το να πιέζεις το γιο σου να αλλάξει τη σεξουαλικότητα του είναι λάθος. Αν δεν μπορείς να μάθεις να τον αποδέχεσαι όπως είναι, ίσως θα ήταν καλύτερο να ζήσει κάπου αλλού.

Μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει εσένα και την οικογένεια σου, στο πως να το διαχειριστείς, είναι η Pflag….

homophpboc_reply_yes

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!