Η ομοφοβία στην “Αυτοψία” του ALPHA

07/11/2014

10805134_10203799341678638_97825332_nΣτην ομοφοβία και στα αυξημένα περιστατικά βίας -ενάντια στη LGBTQ κοινότητα -ήταν αφιερωμένη η χθεσινή εκπομπή “Αυτοψία” του ALPHA, με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Η εκπομπή φιλοξενούσε τόσο τις συνεντεύξεις θυμάτων πρόσφατων ομοφικών επιθέσεων, όσο και ατόμων που εναντιώνονται σε θέματα διαφορετικότητας.

Αν και κατανοούμε ότι είναι απαραίτητο να προβάλλονται όλες οι απόψεις που αναλογούν σε ένα σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό της ομοφοβίας, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό αυτό να γίνεται με κριτήριο τη σοβαρότητα της εκάστοτε επιχειρηματολογίας και από πρόσωπα που αν μη τι άλλο σέβονται τις αρχές τις ανθρώπινης ιδιότητας.

Με θλίψη μας παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις ενός άντρα (Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης), ο οποίος με την ιδιότητα του πρώην προέδρου σε σύλλογο γονέων, άρχισε να επιδίδεται σε δηλώσεις που προσβάλλουν όχι μόνο τη LGBT κοινότητα, αλλά την ανθρώπινη προσωπικότητα στο σύνολο της.

Συγκεκριμένα, με την πρόσφαση ότι νοιάζεται για το καλό των παιδιών του, παραλληλίζει την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, αναφέρεται στα LGBT άτομα σαν να ανήκουν σε κάποια υποδεέστερη ανθρώπινη κατηγορία, ενώ φτάνει στο σημείο να νομιμοποιεί μέχρι και τη βία για να διαφυλάξει (όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει) την πατρική του υποχρέωση, απέναντι στα παιδιά του που εκτίθενται στη gay κουλτούρα.

Στο ίδιο – ομοφοβικό- μήκος κύματος (αν και με άλλο φρασεολόγιο) και οι δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Όλα αυτά, τη στιγμή που θύματα ομοφοβικών επιθέσεων μαρτυρούσαν “επικίνδυνα” περιστατικά, στα οποία απειλήθηκε όχι μόνο η σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και η ίδια τους τη ζωή.

Η εκπομπή έκανε αναφορά και στο Antivirus και συγκεκριμένα στην πρόσφατη φωτογράφιση επώνυμων προσώπων, ως θύματα ομοφοβίας. Ανάμεσα σε αυτά και η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη που τάχθηκε για μια ακόμη φορά στο πλευρό της LGBT κοινότητας, καταδικάζοντας το ρατσισμό!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!