Φανταστήκατε ποτέ το παραμύθι της Χιονάτης σαν βουβή ταινίας των 30s;

1

Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες;

Το If Only… είναι μια νέα προσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, Χιονάτη. Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

1111

Cake Tree Theatre Company
If Only… 
*πρεμιέρα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου*

Με αφετηρία το θέατρο BAC (Battersea Arts Centre) του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα, όπου και απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival.

Η παράσταση δανείζεται το στυλ του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί – ως περιοδεύων κωμικός θίασος – ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

Η διεθνής εταιρία Cake Tree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά εξ’ ολοκλήρου με Έλληνες ηθοποιούς και με νέες προσθήκες από την καινούρια σύνθεση της ομάδας.

111111

Σκηνοθετική επιμέλεια: Cake Tree Theatre London & Στέφανος Αχιλλέως, Επιμέλεια κίνησης: Γεώργιος Ανδρουλάκης, Κατασκευή κοστουμιού: Παναγιώτης Πάνος, Ελένη Παπαγεωργίου

Παίζουν: Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη,Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης

Πληροφορίες παράστασης

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3425335, www.bios.gr

Διάρκεια παραστάσεων: 20 Νοεμβρίου 2014 – Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή, Διάρκεια : 50′, Έναρξη: 20.30, Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!