Το βραβείο του Άντρα της Χρονιάς στον Tom Daley από το περιοδικό Attitude

video-undefined-2236CB6900000578-502_636x358Ένα χρόνο μετά το coming out του, ο πρωταθλητής των καταδύσεων Tom Daley τιμήθηκε με το βραβείο του “Άντρα της Χρονιάς 2014”. Η απονομή έγινε από το γκέι περιοδικό Attitude σε τελετή τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου. Φορώντας ένα επίσημο σκούρο μπλε σμόκιν ανέβηκε στο βήμα και είπε στο κοινό, που τον καταχειροκρότησε: “Είναι πραγματική τιμή για μένα αυτός ο τίτλος. Ήταν μια αληθινά καλή χρονιά για μένα και αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά”.

Ο Daley ενθαρρύνει τους γκέι ποδοσφαιριστές

Περισσότερη αποδοχή παρά προκατάληψη και απόρριψη θα δεχτούν όσοι γκέι ποδοσφαιριστές μιλήσουν ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους, δήλωσε πριν από μερικές μέρες ο 21χρονος Daley. Παρά το στίγμα που συνοδεύει το άθλημα του ποδοσφαίρου σε σχέση με την ομοφοβική συμπεριφορά άλλων συναθλητών ο Daley πιστεύει ότι: “Οι παίκτες θα εκπλαγούν με το πόση υποστήριξη θα νιώσουν εάν αποφασίσουν να κάνουν coming out στο περιβάλλον ενός αθλήματος όπως το ποδόσφαιρο”.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου “Leaders in Sport” στο Λονδίνο, ο Daley μίλησε για τη δική του εμπειρία: “Θα έπρεπε να μπορείς να ζεις τη ζωή που θέλεις. Κάποια στιγμή έρχεται στο μυαλό κάθε ανθρώπου. Μόλις ένιωσα έτοιμος, το έκανα. Και από εκείνη τη στιγμή όλοι με στήριξαν”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Daley, στα 20 του, ανακοίνωσε μέσα από το YouTube τον Δεκέμβριο του 2013 ότι “έβγαινε με έναν άντρα”.

Δείτε εδώ το βίντεο της απονομής

Βιογραφία

Ο Τομ Ντέιλι εγγράφηκε σε ηλικία 7 ετών στο Πλύμουθ Ντάιβινγκ Κλαμπ και ξεκίνησε την ενασχόληση με τις καταδύσεις. Κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα νέων σε ηλικία 10 ετών και το εθνικό πρωτάθλημα ανδρών σε ηλικία 13 ετών.

Το 2008, αναδείχθηκε ο νεαρότερος πρωταθλητής Ευρώπης καταδύσεων στην ιστορία, στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Τον Ιούλιο του 2009, αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα των καταδύσεων από βατήρα ύψους 10 μέτρων. Αυτό έγινε διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στη Ρώμη.

Στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, ο Τομ Ντέιλι τερμάτισε στην τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!