Και μετά τι έγινε;

01/10/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Hand of a child opening a cupboard door“Με λένε Γιάννη και είμαι 28 χρονών. Θα θελα να σας πω και εγώ τη δική μου ιστορία. Μεγάλωσα σε μία αυστηρά πουριτανική οικογένεια. Όμως το γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλος δεν ταίριαζε με τα πρότυπα των γονέων μου, ειδικά της μητέρας μου που έβριζε τους ομοφυλοφίλους.

Πέρσι έμαθε ο αδερφός μου για μένα και ως συνήθως το αντιμετώπισε κουλ. Έλα που από χτες το ανακάλυψε τυχαία και η μητέρα μου. Αφού διαπληκτιστίκαμε πλέον δε μου μιλά καθόλου, παρά μόνο πετά μπιχτές για να τσακωθούμε. Εγώ κρατώ σιγήν ιχθύος. Της δίνω όσο χρόνο χρειαστεί για να το ξεπεράσει μα αν δεν το κάνει δε θα καθίσω να σκάσω. Ας με αρνηθεί σαν γιο της, ας με αποκληρώσει.

Αν είναι αυτό το τίμημα της ελευθερίας μου ας γίνει. Εγώ την αγαπώ ότι και να γίνει. Αν εκείνη θεωρεί ως ανταμοιβή στην αγάπη που μου προσέφερε να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια τότε αυτό δεν είναι αγάπη, αλλά συναλλαγή”.

 

Χαίρετε! Είμαστε η Χαρά τρε Κάπως και η Μαρία Μάζη και είμαστε οι επιμελήτριες του «Και μετά τι έγινε;» ! Για όσες και όσους δεν το ξέρουν από πιο παλιά, τι είναι όμως αυτό;Είναι οι ιστορίες μας, οι ιστορίες σας, για το πώς καταλάβαμε και πώς είπαμε στους άλλους ότι έχουμε διαφορετικές απ τις δικές τους προτιμήσεις. Ότι είμαστε ΛΟΑΤΚ (LGBTIQ)* βρε αδερφέ! Ίσως και μερικές συμβουλές στο “Νομίζω ότι είμαι λεσβία/γκέι/μπάι/τρανς* και δεν ξέρω τι να κάνω.”

Διαβάστε άφοβα και μοιραστείτε και τη δική σας ιστορία μαζί μας! (αφήνοντας ένα δυο στοιχεία, ηλικία, πόλη και ενασχόληση ασπούμε) Όσοι φίλοι/ες ετερόφυλοι/ες , είναι ευπρόσδεκτοι/ες να μας πουν τι σκέφτηκαν/ένιωσαν όταν τους είπε κάποιος/α δικός/ή τους ότι είναι LGBTIQ.

ΥΓ. Και έτσι απλά για να μη μπερδευόμαστε, ο όρος “coming out” δεν έχει να κάνει μόνο με το να “πω στους γονείς μου ότι είμαι γκέι/λεσβία/μπάι/τρανς/κουήρ” αλλά κυρίως να το παραδεχτώ στον εαυτό μου και μετά να το εξωτερικεύσω, αρχικά σε στενούς φίλους και στη συνέχεια σε όσους κρίνω πως θέλω να ξέρουν. Το περιοδικό και η καινούργια του αυτή στήλη σας καλωσορίζουμε, καλή μας αρχή! 

Το mail μας είναι : [email protected]
* Lesbian Gay Bisexual Trans Intersex Queer
Λεσβίες Ομοφυλόφιλοι Αμφιφυλόφιλοι/ες Τρανς*




Δες και αυτό!