5 ΛΟΑΤΚΙ+ σειρές στο Netflix για να δεις το ΣΚ

02/02/2024
από
Αν είχες και εσύ μια δύσκολη εβδομάδα, ήρθε επιτέλους η στιγμή να χαλαρώσεις και να περάσεις λίγο χρόνο με σένα ή και την παρέα σου. Ειδικά αν είσαι και σπιτόγατα, το σαββατοκύριακο ενδείκνυται για Netflix&Chill και απίστευτο binge-watching. Για αυτό λοιπόν, σου προτείνουμε κάποιες – ΛΟΑΤΚΙ+ φυσικά – σειρές, που παίζονται αυτήν τη στιγμή στην πλατφόρμα. 

Feel Good

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρουμε τη συγκεκριμένη σειρά ούτε και η τελευταία. Το Feel Good είναι μια ημι-αυτοβιογραφική ρομαντική κωμωδία από το κωμικό Mae Martin – αλλά να είσαι σίγουρο ότι δεν θα σου προκαλέσει μόνο γέλιο.

Η σειρά δείχνει το Martin ως μια εκδοχή του εαυτού του, ένα κωμικό από τον Καναδά που μένει στο Λονδίνο, και προσπαθεί να διαχειριστεί μια νέα σχέση, ενώ παράλληλα αγωνίζεται για τη νηφαλιότητά του.

Το Martin κέρδισε ένα βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του στη σειρά, και σίγουρα το άξιζε!

Sex Education

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν, το Sex Education έχει πλέον τελειώσει…που σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να το δεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το sex-positive εφηβικό δράμα από το μυαλό της Laurie Nunn, έχει προσφέρει ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις γύρω από το σεξ και τη σεξουαλικότητα, χωρίς προβληματικά και κακοποιητικά στοιχεία.

Heartstopper

Από την πρεμιέρα του στο Netflix, η σειρά που βασίζεται στο νόβελ του Alice Oseman, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις για την ποικιλομορφία των χαρακτήρων του.

Η σειρά ακολουθεί δύο μαθητές, τον εσωστρεφή Charlie (Joe Lock) και τον δημοφιλή παίκτη του Rugby Nick (Kit Connor), καθώς η σχέση τους μετατρέπεται από μια φιλία σε κάτι παραπάνω.

First Kill

Αν και δεν φημίζεται για τις τρομερές ερμηνείες και το βαθύ storyline, η σειρά προσφέρει λίγη ΛΟΑΤΚΙ+ δράση, που συνήθως λείπει από τις οθόνες μας.

Οι έφηβες Juliette (Sarah Catherine Hook) και Calliope (Imani Lewis) ελκύονται η μία από την άλλη, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που εμποδίζει το εξελισσόμενο ειδύλλιό τους: η μία είναι βρικόλακας και η άλλη κυνηγός βρικολάκων.

Elité

Ολοκληρώνοντας τη λίστα με τις ΛΟΑΤΚΙ+ σειρές που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix, αναφέρουμε και το ισπανικό εφηβικό δράμα – που κατά πάσα πιθανότητα ήδη γνωρίζετε – το οποίο ακολουθεί τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που ξεκινούν να φοιτούν σε ένα ιδιωτικό σχολείο, και συγκρούονται με τους πλούσιους μαθητές που φαίνεται να ζουν μια πολύ διαφορετική ζωή από αυτούς.

Μετά γίνεται και ένας φόνος και όλο το παιχνίδι εξουσίας φαίνεται να αλλάζει.

Το Netflix έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι η επερχόμενη όγδοη σεζόν θα είναι η τελευταία, οπότε έχετε αρκετές σεζόν να δείτε πριν το σίγουρα εξαιρετικά δραματικό φινάλε.
Δες και αυτό!