5 αγαπημένες εμφανίσεις κουήρ κωμικών στο Netflix

26/02/2024
από
Ενώ το stand-up comedy μπορεί να φαντάζει απλά μια ώρα καθαρής ψυχαγωγίας, πολλά άτομα χρησιμοποιούν τον χρόνο τους στη σκηνή για να εκφράσουν κοινωνικά σχόλια και να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Φυσικά, κάνοντάς μας να γελάμε παράλληλα.

Μπορεί η ταυτότητα τους να μην είναι πάντα στο επίκεντρο των sets τους, αλλά για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα το stand-up είναι πολλές φορές μια ευκαιρία για περισσότερη ορατότητα. Για παράδειγμα, το Hannah Gadsby στο δικό του special στο Netflix έχει μιλήσει για το πως είναι να μεγαλώνεις στην Τασμανία ως κουήρ άτομο, όπου η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη μέχρι και το 1997.

Με την επιθυμία να γελάσουμε λίγο, ή ίσως και να κλάψουμε (παρακολουθήστε το Nanette και θα μας θυμηθείτε), σας παρουσιάζουμε 5 κουήρ κωμικά και τις αγαπημένες εμφανίσεις που έχουν κάνει στο Netflix.

Hannah Gadsby – Nanette

Το Hannah Gadsby έγινε ευρέως γνωστό μέσα από το αφιέρωμα του Netflix «Nanette». Με την ωμή και ειλικρινή αφήγησή του, το Gadsby προκαλεί την παραδοσιακή stand-up κωμωδία, ενώ καταπιάνεται με θέματα γύρω από το φύλο, τη σεξουαλικότητα και το τραύμα. Μετά το «Nanette» μπορείτε να δείτε το «Douglas» και το «Hannah Gadsby: Something Special», που είναι επίσης διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Mae Martin – SAP

To Mae Martin – το οποίο έχει πάντα μια θέση στις λίστες μας (από queer crushes μέχρι τη σημερινή) – έχει κερδίσει το κοινό με το εξομολογητικό αυτοσαρκαστικό χιούμορ του. Το Martin χρησιμοποιεί την κωμωδία για να θίξει θέματα όπως η ψυχική υγεία, ο εθισμός και οι ανθρώπινες σχέσεις. Αφού παρακολουθήσετε το «SAP», τσεκάρετε και το «Feel Good», μια ημι-αυτοβιογραφική σειρά που έχει συν-δημιουργήσει το Martin.

Wanda Sykes – I’m An Entertainer

Η Wanda Sykes, βετεράνος κωμικός και ηθοποιός, κάνει το κοινό να γελάει εδώ και δεκαετίες. Ως ανοιχτά λεσβία, η Sykes ενσωματώνει συχνά τις εμπειρίες και τα βιώματά της γύρω από τη φυλή, το φύλο και τη σεξουαλικότητα, στην κωμωδία της. Έχει πρωταγωνιστήσει σε δικά της κωμικά αφιερώματα, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, και το αιχμηρό της πνεύμα και χιούμορ συνεχίζουν να διασκεδάζουν αλλά και να εμπνέουν το κοινό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το «Wanda Sykes: I’m an Entertainer», καθώς και το παλιότερο «Wanda Sykes: Not Normal», στο Netflix.

Joel Kim Booster – Psychosexual

Ο Joel Kim Booster είναι ένας γκέι Κορεάτης-Αμερικανός κωμικός που κι αυτός διερευνά ζητήματα γύρω από τη φυλή, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα μέσω της stand-up κωμωδίας του. Με αυτοσαρκαστικό στυλ και αιχμηρό ύφος, ο Booster αντιμετωπίζει πολύπλοκα θέματα με χιούμορ και ειλικρίνεια. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο «Conan», στο «Comedy Central», αλλά και σε διάφορα podcasts. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμά του, «Joel Kim Booster: Psychosexual», στο Netflix.

Taylor Tomlinson – Have It All

Όπως και σε προηγούμενα αφιερώματα («Quarter-Life Crisis» και «Look At You»), η Tomlinson ασχολείται με θέματα γύρω από την ψυχική υγεία, τα ραντεβού και την ενήλικη ζωή. Στο νέο αυτό αφιέρωμα όμως, μας «συστήνει» μια ακόμα πλευρά του εαυτού της και μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της γύρω από την εξερεύνηση της σεξουαλική της ταυτότητας ως bi γυναίκας.

Ελπίζουμε να σας αρέσουν!
Δες και αυτό!