Το Facebook και η δωρέα σε πολιτικό που αντιμάχεται τους gay γάμους

17/08/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Facebook633X375Μπορεί τον Ιούνιο το Facebook να “ντύθηκε” στα χρώματα του ουράνιου τόξου και να γιόρτασε τον προοδευτικό και σύγχρονο χαρακτήρα του, τον Μάιο όμως φαίνεται πως συνέβαλε στην επανεκλογή του Sean Reyes, του Γενικού Εισαγγελέα που αντιμάχεται σθεναρά την αναγνώριση των gay γάμων στην πολιτεία της Γιούτα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα QSaltLake, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δώρισε το ποσό των 10.000 δολλαρίων για να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια του Reyes.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, το Facebook προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις στέλνοντας ένα email στην εφημερίδα Huffington Post, υποστηρίζοντας:

“Το Facebook έχει ένα μεγάλο ιστορικό σε LGBT θέματα και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά λαμβάνουμε τις αποφάσεις σχετικά με το ποιους υποψήφιους θα υποστηρίξουμε με βάση ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο θεμάτων που είναι σημαντικά για τη δουλειά μας, όχι μόνο ένα. Η συνεισφορά σε έναν υποψήφιο δε σημαίνει ότι συμφωνούμε με οποιαδήποοτε πολιτική ή στάση που κρατά ο ίδιος. Κάναμε αυτήν την εισφορά για τον ίδιο λόγο που συνεισφέραμε και στην εκστρατεία του Γενικού Εισαγγελέα που έχει ακριβώς την αντίθετη στάση στο θέμα (σ.σ. του gay γάμου). Γιατί δεσμέυτηκαν για την προώθηση ενός καινοτόμου και ανοιχτού Internet.”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!