Αργεντινή: Μετρά 9.500 gay παντρεμένα ζευγάρια

15/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

BsWjsJnIUAAZd01Τον Ιούλιο του 2009, η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής και η δέκατη στον κόσμο που νομιμοποίησε το gay γάμο.

Πέντε χρόνια μετά και οι φωνές – κυρίως θρησκευτικοί ηγέτες- που αντιμάχονται την ισότητα στο γάμο, είναι πολλές.

Τον Μάρτιο του 2014, ο Hector Aguer, ένας από τους υψηλόβαθμους θρησκευτικούς αξιωματούχους, αποκάλεσε το νόμο (που αναγνωρίζει τα ίσα δικαιώματα στο γάμο) “‘άδικο” και επισήμανε ότι πηγαίνει ενάντια στη φύση”.

Παρόλα αυτά όμως, η Αργεντινή φαίνεται να έχει κάνει για τα καλά το βήμα προς την αποδοχή (τουλάχιστον τη γαμήλια), αφού μέχρι στιγμής 9,500 ομόφυλα ζευγάρια έχουν κάνουν χρήση του συγκεκριμένου νόμου.

Εκτιμάται μάλιστα ότι μόνο τα 1.300 ζευγάρια παντρεύτηκαν τους πρώτους 6 μήνες, μετά την ψήφιση του, ενώ τα 3.697 παντρεύτηκαν μέσα στο πρώτο χρόνο.

Η απόφαση της Αργεντινής να κάνει το βήμα προς τη LGBTQ κοινότητα δεν είναι τυχαία και σίγουρα όχι χωρίς αμφισβητήσεις. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η δράση πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων και LGBTQ ομάδων, οι οποίες μάχονται καθημερινά ενάντια στην προκατάληψη και την ομοφοβία.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!