Ο gay μαθητής που στέφθηκε «βασίλισσα του χορού»

27/05/2014
antivirus magazine διαφήμιση

960x540-1-670x448Ιστορία έγραψε ένα σχολείο στο Danbury των Η.Π.Α, καθώς έστεψε ως βασίλισσα του χορού έναν νεαρό gay μαθητή.

Οι μαθητές του Danbury High School καταχειροκρότησαν τον Nasir Fleming που εκείνη τη στιγμή ανέβαινε στην σκηνή για να παραλάβει το στέμμα του.

«Σοκαρίστηκα βλέποντας πόσο φοβεροί και υποστηρικτικοί είναι οι συμμαθητές μου. Είχα λάβει μια ικανοποιητική ποσότητα αρνητικών σχολίων, οπότε είμαι έκπληκτος που κέρδισα».

Ο Fleming, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι «αρκετά αγαπητός» στο σχολείο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει ανοσία στην κριτική και στα σχόλια, ελπίζει ότι η στέψη του αυτή θα μεταφέρει ένα μήνυμα αποδοχής.

«Το πρόβλημα ότι μαθαίνουμε να ανεχόμαστε, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αποδεχτούμε πραγματικά τον καθένα».

O Flemming έχει δηλώσει ανοιχτά στο σχολείο του ότι είναι gay. Η επιλογή του ως βασίλισσα του χορού έγινε μέσω ψηφοφορίας.

Ο νεαρός μαθητής «χρωστάει» την απόφαση του να ζει ελεύθερα στην υποστήριξη της οικογένειάς του.

«Ζω με το θείο μου, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί με τη στέψη μου περισσότερο από εμένα. Δεν ξέρω αν θα είχα τη δυνατότητα να είμαι αυτός που είμαι αν δεν υπήρχε αυτός για να με μεγαλώσει.»

Αν και ο Flemming δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του ως τρανς, ελπίζει ότι η νίκη του θα εμπνεύσει τους αμέτρητους τρανς μαθητές που αντιμετωπίσουν περιστατικά διακρίσεων.

«Ο κύριος λόγος που ήθελα να κερδίσω είναι για να δείξω στο σχολείο- και εν τέλει σε όλον τον κόσμο- ότι αν ένα περίεργο gay παιδί όπως εγώ μπορεί να κερδίσει, τότε μπορεί να το κάνει ο καθένας! Το μήνυμα απευθύνεται κυρίως στα τρανς άτομα, τα οποία φαίνεται να αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες επειδή απλά είναι ο εαυτός τους. Αν εγώ μπορώ να κερδίσω έναν τίτλο που δεν ανήκει στο φύλο μου, τότε οποιοσδήποτε άλλος πρέπει να μπορεί να το κάνει…»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!