Η «ανεκτικότητα» σε μία φωτογραφία…

11/04/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Swimmers2Έναν ευφάνταστο τρόπο επέλεξε μια ομάδα φοιτητών από ένα πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια για να «διαδώσει» το μήνυμα της αποδοχής και της αλληλεγγύης.

Ο φοιτητής Parker Camp, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος πριν ένα χρόνο, κάλεσε τους συναθλητές του στην κολύμβηση να φωτογραφηθούν μαζί τους κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε: «2 από εμάς είναι gay, τους άλλους 3 δεν τους νοιάζει».

Ο Brad Phillips, ένας από τους συμμετέχοντες, δήλωσε:

«Βγαίνοντας φωτογραφία μαζί τους ήταν το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να τους αποδείξω ότι η φιλία μας μένει ανεπηρέαστη, μετά το ’coming out’. Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Parker ζήτησε να κρατά την πινακίδα, είναι για να κρύψει το πόσο έχει παχύνει μετά το τέλος της σεζόν».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας που προωθεί τη διαφορετικότητα και φέρει το hashtag #WeAreAllUVa.

Ένας από τους δημιουργούς της καμπάνιας αυτής μίλησε την εφημερίδα του πανεπιστημίου.

«Η διαφορετικότητα περιλαμβάνει τις διαφορές που δεν μπορούνε να δούμε. Είναι κάτι παραπάνω από θέματα φυλής και εθνικότητας…» 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!