Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και οι αντιδράσεις της κυπριακής LGBT κοινότητας

09/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

arhipeiskoposΤο σύμφωνο συμβίωσης, τους gay γάμους και γενικότερα την ομοφυλοφιλία καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή στο Φανάρι, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η Εκκλησία θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία.

«Πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετηθούμε σε θέματα που σχετίζονται με τη χαλάρωση των ηθών, τα οποία προωθούνται όλο και περισσότερο από κοσμικές-ως επί το πλείστον χριστιανικές κυβερνήσεις- στον κόσμο που θεωρείται προηγμένος και όπου η αντίδραση της εκκλησίας έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πενιχρή»

«Όταν για παράδειγμα οι κυβερνήσεις νομιμοποίησαν όχι μόνον την απλή συμβίωση ετερόφυλων ατόμων αλλά και τον ομοφυλοφιλικό γάμο. Η εκκλησία πρέπει να είναι ξεκάθαρη στη καταδίκη της ομοφυλοφιλίας».

Από τη μεριά της, η ομάδα «Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου», σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε ως επικίνδυνες και εμπρηστικές τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με αυτήν:

[box type=”shadow” align=”alignleft” ]«Θεωρούμε τις δηλώσεις της (εκκλησίας) αυτές επικίνδυνες, αφού, άθελά, προτείνει την περιθωριοποίηση μιας ευάλωτης ομάδας της κοινωνίας, γεγονός που δεν θα μας εξέπλησσε εάν ωθούσε και κάποιους να προβούν σε ομοφοβικές πράξεις βίας εν ονόματι της, επικαλούμενοι, μάλιστα, την αγάπη του Θεού.»

«Η Εκκλησία της Κύπρου δεν δύναται να είναι πολέμιος της διαφορετικότητας αλλά, αντίθετα, θα έπρεπε να έχει ως κύριο μέλημά της την εξεύρεση τρόπων να την αγκαλιάσει και να την εντάξει στους κόλπους της, λαμβάνοντας μάλιστα μηνύματα από άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες ανά το παγκόσμιο, οι οποίες συνειδητοποίησαν ήδη ότι ο αφορισμός και η αποξένωση δεν είναι ο σωστός τρόπος για να προωθηθούν τα μηνύματα του Θεού, όπως οι ίδιες τα αντιλαμβάνονται. Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας απάντησε, ‘Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω ένα γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις;’ στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της αποδοχής και της αγάπης προς όλους. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις και από τη δική μας Εκκλησία».[/box]

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!