Andrew Scott: Ο ηθοποιός του «Sherlock» μιλά για τη σεξουαλικότητα του

08/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

andrew_scott_bbc_sherlock_holmes_wallpaper-other

O ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «Sherlock», Andrew Scott, δήλωσε πρόσφατα ότι αντιμετώπισε αισθήματα απομόνωσης και ντροπής, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί τη σεξουαλικότητα του.

Ο 37χρόνος Scott που έγινε δημοφιλής κυρίως μέσα από το ρόλο του μοχθηρού Moriarty, παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος τον περασμένο Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης και ενώ ερωτήθηκε σχετικά με το πόσο ομοφοβική είναι η χώρα του (Ιρλανδία), ο ίδιος απάντησε:

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο ομοφοβικοί, γιατί αλλιώς θα είχαμε παραιτηθεί. Πιστεύω ότι κόσμος δεν γνωρίζει, και γι αυτό υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε.»

«Αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό για εμένα να πω ότι ποτέ δεν έπεσα θύμα εκφοβισμού, ότι ποτέ δεν επηρέασε την καριέρα μου, ότι οι γονείς μου ήταν υπέροχοι με όλο αυτό. Το εννοώ, ήταν πάντα εύκολο για αυτούς. Όταν όμως ήμουν νεότερος είχα αισθήματα απομόνωσης και ντροπής και αυτό επειδή υπήρχε ένας νόμος που υποστήριζε τα αισθήματα αυτά».

Ο Scott αναφέρεται στο Ποινικό δίκαιο του 1885 το οποίο «θεωρούσε» την ομοφυλοφιλία στη Ιρλανδία παράνομη. Καταργήθηκε το 1993.

«Και έτσι αποδεσμεύοντας τους εαυτούς μας από αυτόν τον απαρχαιωμένο νόμο, αφήσαμε χώρο στα μυαλά των νέων ατόμων, ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν σε όλα τα εκείνα τα πράγματα που πρέπει να συγκεντρώνονται και να επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι εξωστρεφείς. Όταν οι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς, σημαίνει ότι γίνονται περισσότερο ευγενικοί και γενναιόδωροι και σκεπτόμενοι, και αυτό είναι που τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Για αυτό είναι ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!