Και αυτή την εβδομάδα τα νέα από τον κόσμο της Eurovision είναι πλούσια. Πολλές χώρες επέλεξαν τις συμμετοχές τους και πολλές οργανώθηκαν για τους εθνικούς τους τελικούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Διαβάστε, λοιπόν, όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το oikotimes.com και το Antivirus Magazine.

EUROVISION 2014 SUBLOGO 04

ΕΛΛΑΔΑ: 11 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
Στις 11 Μαρτίου τελικά (αντί για 4 Μαρτίου που αρχικά είχε σχεδιαστεί) θα διεξαχθεί ο Ελληνικός Τελικός για τη Eurovision. Η συνεργασία της ΝΕΡΙΤ με το MAD TV έκλεισε και επίσημα. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Gazi Music Hall με 4 καλλιτέχνες και παρουσιαστές τη Δέσποινα Βανδή και το Γιώργο Καπουτζίδη. Στο διαγωνισμό θα ακούσουμε τους: Κώστα Μαρτάκη, Κρυσταλία, Mark Angelo feat. Josephine, Freaky Fortune feat. Risky Kid. Φαβορί φυσικά του διαγωνισμού ο Κώστας Μαρτάκης θα τραγουδήσει σύνθεση του Ηλία Κόζα που μας εκπροσώπησε το 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας. Μέχρι τις 4 Μαρτίου οι δισκογραφικές Panik & Platinum Records θα δημοσιεύσουν τις συμμετοχές για το Eurosong 2014 a MAD show.

13 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Έχουμε φτάσει στις 26 Φεβρουαρίου και ήδη 13 χώρες έχουν ανακοινώσει τις συμμετοχές τους για το διαγωνισμό. Εδώ μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές μέχρι στιγμής από τις χώρες που έχουν επιλέξει συμμετοχή. Ανάμεσά τους η Ουγγαρία που έχει διαλέξει το τραγούδι με το σημαντικότερο κοινωνικό μήνυμα που αφορά τη ενδο-οικογενειακή βία και το bulling στα παιδιά. Δείτε ακόμα τις συμμετοχές των εξής χωρών: Λευκορωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Μάλτα, Ιταλία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονία, Ισπανία, Πολωνία, Λεττονία, Αλβανία, Φιλανδία, Ισλανδία.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4b2GYRRbv50

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ
Το Σάββατο 1 Μαρτίου η Έλενα Παπαρίζου θα δώσει τη μάχη της για τη δεύτερη ευκαρία που έχει στη Σουηδία, προκειμένου να προκριθεί στον τελικό της Σουηδίας για τη Eurovision 2014. Tα προγνωστικά αυτή τη φορά την ευνοούν και φαίνεται πως τελικά θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό με το τραγούδι “Survivor”. Το τραγούδι που δεν ενθουσιάσε ιδιαίτερα τους Σουηδούς φαίνεται να στηρίζεται πλέον μόνο στη δυναμική παρουσία της Έλενας ενώ φαβορί για να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στο διαγωνισμό φέρεται να είναι η Sanna Nielsen.

ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU υπήρξε όντως προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στο διαγωνισμό του 2013, με σαφή υπονοούμενο κατά του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά λόγω έλλειψης τρανταχτών αποδείξεων η EBU δεν μπορεί να επιβάλει τιμωρία στη χώρα. Όμως, το Reference Group της EBU ανακοίνωση αλλαγή στους κανονισμούς. Από φέτος λοιπόν και εφόσον αποδειχθεί προσπάθεια (έστω) από κάποια χώρα για αλλοίωση του αποτελέσματος, η χώρα θα αποκλείεται από το διαγωνισμό για 3 χρόνια είτε φταίει άμεσα είτε όχι. Όσο για τα αποτελέσματα του 2013, η EBU ανακοίνωσε πως παρά την προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ψηφοφορία του διαγωνισμού, απέκλεισε τα τηλεφωνήματα και τα SMS και έτσι τα τελικά νούμερα είναι τα σωστά!