tumblr_mjj4flCgzj1s88ss5o1_1280Αυτό απάντησε ο Βρετανός ηθοποιός Ian McKellen όταν ερωτήθηκε σχετικά με την συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία X-Men, Ellen Page.

Η Page παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη, πριν από λίγες μέρες.

Αν και ο ΜcKellen ήταν πάντα άνετος με τη σεξουαλικότητα του, δήλωσε πως μόλις το 1988 αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτό και το έκανε σαν απάντηση σε ένα νόμο που είχε περάσει τότε στη Βρετανία.

«Ήμουν ανοιχτά gay… Είχα μια σειρά από συντρόφους και πηγαίναμε οπουδήποτε και ήμασταν ευπρόσδεκτοι. Ζώντας στο Λονδίνο του 60 και του 70, χωρίς βέβαια να προκαλούμε, ποτέ δεν ονειρευόμασταν ότι θα μπορούσαμε να παντρευτούμε, ποτέ δεν ονειρευόμασταν ότι θα είχαμε κάποιο σύμφωνο συμβίωσης, ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι ίσως να θέλαμε, ότι θα μπορούμε να υπηρετούμε στο στρατό. Υπήρχαν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που δεν επιτρεπόταν να κάνουμε και φοβάμαι ότι το είχα σχετικά αποδεχτεί γιατί περνούσα αρκετά καλά ως ηθοποιός».

Το 1988 η κυβέρνηση πέρασε την τροποποίηση 28, με την οποία απαγόρευε στις τοπικές αρχές στην Αγγλία και στη Ουαλία να «προωθούν την ομοφυλοφιλία»- ένα νόμο που ο McKellen τον συγκρίνει με το νόμο που πέρασε πρόσφατα ο Putin στη Ρωσία.

«Οποιοσδήποτε στη δημόσια ζωή αποκαλύπτεται, το κάνει κυρίως για τον εαυτό του και η ζωή του βελτιώνεται άμεσα. Αυτό συνέβη και σε εμένα. Ο κόσμος έγινε κάπως καλύτερος.»

Σχολίασε, επίσης, το coming out της Ellen Page και έδωσε κάποιες συμβουλές σε όσους παραμένουν να ζουν μέσα στη ντουλάπα:

«Αισθάνομαι λύπη για όσους νιώθουν ότι πρέπει να ψεύδονται για τον εαυτό τους. Αυτό δεν σου κάνει καλό. Δε σε οδηγεί σε μια ευτυχισμένη ζωή. Και ποτέ δεν γνώρισα ένα gay άτομο που να έκανε το coming out και να το έχει μετανιώσει. Ποτέ. Οπότε, η συμβουλή μου για όποιον είναι στη ντουλάπα- δεν έχει σημασία αν είναι δάσκαλος ή πολιτικός ή ιερέας ή ηθοποιός- είναι να αποκαλυφθεί. Να ενωθεί με την ανθρώπινη φυλή».

Ο McKellen πρόσθεσε ότι ελπίζει η φήμη του ως ένας ανοιχτά gay ηθοποιός, να είναι η κληρονομιά που θα αφήσει.

«Συχνά σκέφτομαι ότι η ταφόπλακα μου πρέπει να γράφει ‘Εδώ κείτεται ο Gandalf. Έκανε το coming out’. Αυτά είναι τα δύο μου επιτεύγματα, για τα οποία είμαι περήφανος. Νομίζω ότι υπήρξα κομμάτι μιας λογικής κίνησης προς τα εμπρός, της κατανόησης ότι οι gay άνθρωποι είναι ίδιοι, όπως και οι υπόλοιποι και ότι πρέπει να μεταχειρίζονται ισότιμα από το νόμο, από την κοινωνία».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!