Eurovision Newsweek 30 Δεκεμβρίου

antivirus magazine διαφήμιση

Λίγο πριν τελειώσει το 2013 μάθετε τα τελευταία νέα της Eurovision από το εβδομαδιαίο newsletter από τον κόσμο της Eurovision, μια συνεργασία του Antivirus Magazine με το www.oikotimes.com. Μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβάινουν στον θαυμαστό κόσμο του διαγωνισμού για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους!

ΑΛΒΑΝΙΑ 2014: ΝΙΚΗΤΡΙΑ Η HERSI MATMUJA

Με το τραγούδι Zemërimi i një natë” (Θυμός μιας νύχτας) η Hersi Matmuja κέρδισε το 52ο φεστιβάλ τραγουδιού της Αλβανίας και έτσι θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον 59ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Η Hersi που ζει και δημιουργεί στη Ρώμη είχε προσπαθήσει και πέρσι να εκπροσωπήσει τη χώρα της αλλά ήρθε 11η. Φέτος πήρε τις καλύτερες κριτικές από την επιτροπή, η οποία χωρίς ψήφο του κοινού, την ανέδειξε, δίκαια κατά τη γνώμη μας, νικήτρια. 16 τραγούδια και καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν στο φετινό φεστιβάλ τραγουιδού της Αλβανίας γνωστό και ως Festivali i Këngës. Δύο από αυτός, ο Louiz & o Frederick είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision το 2006 και 2007 αντίστοιχα. Δείτε την εμφάνισή της εδώ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2014: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ MARY

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά η Ουκρανική επιλογή τραγουδιού για το διαγωνισμό καθώς η Mary Yaremchuk κέρδισε υπό τη σκιά της σχέσης της με πλούσιο Ουκρανό μουσικό παραγωγό. Παρόλες τις ενστάσεις η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η χώρα θα εκπροσωπηθεί από την 20 χρονη τραγουδίστρια και το κομμάτι με τίτλο “Τικ Τοκ” το οποίο και μπορείτε να δείτε εδώ. Κάθε χρόνο πάντως ο Ουκρανικός τελικός για τη Eurovision προκαλεί εντάσεις και ενστάσεις καθώς είναι διάχυτη η υποψία περί διαφθοράς.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

31.12.2013 Η Αρμενία ανακοινώνει τον/την εκπροσώπο της στο διαγωνισμό της Eurovision κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου show της.
03.01.2014 Ιρλανδία: οι 5 μέντορες υποβάλλουν τα υποψήφια τραγούδια για τους καλλιτέχνες τους
04.01.2014 Λιθουανία: 3ος Προκριματικός
04.01.2014 Φιλανδία: Πρώτος προκριματικός
10.01.2014 Λευκορωσία: Εθνικός Τελικός Eurofest 2014

ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτή την εβδομάδα ευχηθήκαμε χρόνια πολλά στην Javine Hylton την εκπρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας η οποία το 2005 εκπροσώπησε τη χώρα της με το Touch My Fire σε σύνθεση του Ελληνο Κύπριου John Themis. H Javine γίνεται 32 χρονών φέτος και εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα! Χρόνια Πολλά!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Και ολοκληρώνουμε την ενημέρωση της εβδομάδας με το μάθημα της Eurovision. Το ήξερες ότι η Αυστραλία μεταδίδει το διαγωνισμό της Eurovision; Αυτό συμβαίνει ανελλειπώς από το 1983 ενώ τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία στέλνει στην εκάστοτε διοργάνωση τους δικούς της σχολιαστές! Η τηλεθέαση του διαγωνισμού, ο οποίος μεταδίδεται απευθείας παρά τη διαφορά της ώρας, φτάνει και το 40%! Η κρατική τηλεόραση διεξάγει και το δικό της παράλληλο televoting την ώρα του τελικού με τα αποτέλεσματα πάντα να διαφέρουν από αυτά της Ευρώπης!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!