Barack Obama: «Η αντιπροσωπεία που θα στείλουμε μιλά από μόνη της»

22/12/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο πρόεδρος των Η.Π.Α στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου, σχετικά με τη στάση της χώρας απέναντι στο κλίμα ομοφοβίας που καλλιεργεί η Ρωσία.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος προσπάθησε να αποσαφηνίσει το συμβολισμό που κρύβεται πίσω από την επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν την επιτροπή των Η.Π.Α, η οποία θα παραβρεθεί στην τελετή έναρξης και λήξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Από αυτήν θα απουσιάσουν τόσο ο πρόεδρος, όσο και άλλα υψηλά κυβερνητικά στελέχη, ενώ θα συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές που είναι ομοφυλόφιλοι.

«Όταν πρόκειται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αθλητικές αποδόσεις, δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Με τη κίνηση αυτή, οι Η.Π.Α φαίνεται πως θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Πόυτιν, τόσο σε θέματα που σχετίζονται με την LGBT κοινότητα, όσο και με άλλα (Συρία, Σνόουντεν, κλπ).

Ο ίδιος πάντως δικαιολόγησε τη δική του απουσία από τους ολυμπιακούς, υποστηρίζοντας ότι προέχει η διαχείριση εθνικών ζητημάτων μείζονος σημασίας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!