Οι LGBT χαρακτήρες της αμερικανικής τηλεόρασης

14/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Σταθερός παραμένει ο συνολικός αριθμός των LGBT ρόλων που εμφανίζονται στην αμερικανική τηλεόραση, βελτιώνοντας την ισορροπία ανάμεσα στους ανδρικούς και γυναικείους χαρακτήρες.

Σύμφωνα με την οργάνωση Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), θα υπάρχουν 112 LGBT ρόλοι σε τηλεοπτικά προγράμματα στις Η.Π.Α την περίοδο 2013-2014, και οι μισοί θα παίζονται από γυναίκες. Σύμφωνα με την GLAAD, γίνεται μια προσπάθεια από τα περισσότερα δίκτυα να προβάλλουν ιστορίες που θα μιλούν για διαφορετικότητα.

Το 2012, η πλειονότητα των LGBT χαρακτήρων που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση ήταν άνδρες.

Τον περασμένο χρόνο, σημειώθηκε παράλληλα και ένα νέο ρεκόρ, αφού 31 LGBT χαρακτήρες εμφανίστηκαν στην prime-time ζώνη (υψηλής τηλεθέασης) πέντε τηλεοπτικών δικτύων.

Η GLAAD εκδίδει κάθε χρόνο μια ετήσια έκθεση σχετικά με την προβολή της σεξουαλικής και εθνικής πολυμορφίας στο χώρο της τηλεόρασης.

Αυτόν το χρόνο, βέβαια, σημειώθηκε μια μείωση των LGBT χαρακτήρων, εξαιτίας την ακύρωσης προγραμμάτων όπως το «Τhe New Normal» και «Go On».

Σε επίπεδο καλωδιακής τηλεόρασης, οι εν λόγω χαρακτήρες φτάνουν τους 42 με την HBO να κρατά τα σκήπτρα (11 ρόλοι).

Ιδιαίτερη είναι και η αναφορά στον πρώτο βασικό τρανσφυλικό ρόλο. Πρόκειται για τη σειρά Glee και τον χαρακτήρα της «Unique».

πηγή: www.reuters.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!