Την πρώτη της «pride» διοργάνωση γιόρτασε την περασμένη Κυριακή η LBGT κοινότητα, στη δυτική πολιτεία της Ινδίας  Γκουτζαράτ.

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η εκδήλωση αυτή, η οποία διεξήχθη την ίδια ημέρα με την έναρξη της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ «Free and Equal» με στόχο την υποστήριξη των απανταχού LGBT ατόμων, θα βοηθήσει το πληθυσμό της χώρας να γίνει πιο δεκτικός απέναντι σε θέματα σεξουαλικότητας.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 179 άτομα παρέλασαν στην πόλη Surat, απαιτώντας ισότητα και κοινωνική αποδοχή. Στην παρέλαση συμμετείχαν άτομα από όλη την Ινδία.

«Τα LGBT άτομα έχουν το δικαίωμα να ζουν στην κοινωνία και να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν και οι πολίτες σήμερα. Δεν μπορείς να απομονώσεις τους LGBT επειδή σκέφτονται και δρουν διαφορετικά. Μέχρι σήμερα, η κοινωνία του αντιμετωπίζει σαν κάτι αφύσικο», δήλωσε ο  Swagat Shah, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!