Η.Π.Α: Καθηγητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του επειδή ήταν τρανσέξουαλ

23/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πηγαίνουμε στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, όπου ένας καθηγητής σε ένα χριστιανικό πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του, όταν αποκάλυψε στους μαθητές του ότι είναι τρανσέξουαλ.

Ο 47χρονος καθηγητής Heath Adam Ackley ήταν ο επικεφαλής της θεολογικής έδρας στο Azusa Pacific University, τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο ίδιος αποκαλύφθηκε ως τρανς άνδρας στους μαθητές του πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος με τίτλο «Come as You Are! God’s Good News For All People!».

Μετά από αυτό, φαίνεται να ζητήθηκε από τον καθηγητή να εγκαταλείψει τα καθήκοντα του, εξ αιτίας της διαμάχης που προκλήθηκε σχετικά με την σεξουαλική του ταυτότητα.

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Ackley δήλωσε: «Δεν ένιωσα από τα άτομα με τα οποία μίλησα ότι είχαν κάποιο θεολογικό πρόβλημα με το ότι ήμουν τρανσέξουαλ.  Πήρα όμως το μήνυμα ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τους χορηγούς, τους γονείς και τις εκκλησίες με τις οποίες σχετίζεται το πανεπιστήμιο και που έχουν πρόβλημα να καταλάβουν κάτι τέτοιο».

Το πανεπιστήμιο είχε επίσης αρνηθεί να καλύψει τα ιατρικά κόστη του Ackley, (εγχείρηση  στήθους, ορμονική θεραπεία) ώστε να προχωρήσει στη μετάβαση.

Μετά την αποχώρηση του από το πανεπιστήμιο, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει δεχθεί προσφορές από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για να δουλέψει ως καθηγητής ή ειδικός σύμβουλος. Οι μαθητές του πάντως, δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απομάκρυνση του καθηγητή τους, ενώ τον επαινούν για το θάρρος του.

Συγκεκριμένα ο μαθητής Joseph Reyes, δήλωσε: «Είχε εμφυσήσει μια καινούρια πίστη στη ζωή μου και είμαι συντετριμμένος με την αποχώρηση του».

Σαν αφοσιωμένος χριστιανός, ο Ackley πάλευε σε όλη του ζωή για να αποδεχτεί το πραγματικό του φύλο.

«Προσπάθησα να συμμορφωθώ με τη χριστιανική γυναικεία φύση, όσο καλύτερα μπορούσα.

Με είχαν συμβουλεύσει ότι για να διατηρήσω τη ηρεμία της οικογένειας μου έπρεπε να απαρνηθώ την παρούσα τρανσφιλική μου ταυτότητα.

Υπήρχε κάποια στιγμή που αγωνιζόμουν με αυτό-διαλογισμό, αυτό-τραυματισμό και γενικότερα βρισκόμουν σε μια κάψουλα αυτοκτονίας.

Αυτό κάνει η χριστιανική τρανσφοβία!»

πηγή: www.pinknews.co.uk

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!