Τόνια Σωτηροπούλου: «Είναι οπισθοδρομική η στάση της Εκκλησίας»

19/02/2024
από
Κατά τη διάρκεια δηλώσεών της σε διάφορες ψυχαγωγικές εκπομπές, η Τόνια Σωτηροπούλου τοποθετήθηκε για την ισότητα στον γάμο, κατακρίνοντας τη στάση της εκκλησίας γύρω από αυτό το ζήτημα.

Σχετικά με την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ηθοποιός δήλωσε ότι είναι περήφανη για τους φίλους της που αγωνίστηκαν για αυτό το δικαίωμα.

«Ήταν μία μεγάλη γιορτή, περάσαμε καταπληκτικά στο Σύνταγμα. Είναι δικαίωμα και επιτέλους έγινε πράξη. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τους φίλους μου, τους ανθρώπους που αγαπώ από τον περίγυρό μου, που πάλεψαν τόσο πολύ για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

«Είναι εκσυγχρονισμός και πάνω απ’ όλα είναι Δικαιοσύνη και Ισότητα», ανέφερε συγκεκριμένα η Τόνια Σωτηροπούλου.

Επίσης, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι μετά τις τελευταίες τις δηλώσεις κατά της ομοφοβίας, δέχτηκε επικριτικά σχόλια στα social media.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πειράζει παιδιά. Όποιος είναι ομοφοβικός ή οπισθοδρομικός και δεν αντιλαμβάνεται ως ίσο τον απέναντί του, και κρίνει απλά ότι επειδή ο ίδιος είναι ετεροφυλόφιλος, σημαίνει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να είναι έτσι, είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψει με τον εαυτό του», είπε.

«Είναι οπισθοδρομική η στάση της Εκκλησίας. Όταν κάποιος επιλέγει να ασχοληθεί με ένα επάγγελμα που έχει ένα χρίσμα από τον Θεό, ή με την εκκλησία, πρέπει να προάγει αυτό που λέει η θρησκεία μας, δηλαδή την αγάπη, την κατανόηση, την ισότητα. Εμένα μου ξενίζει το ότι πράττουν κάποιοι άνθρωποι της Εκκλησίας ενάντια σε αυτό που πρεσβεύουν», συμπλήρωσε σχετικά με τη στάση της εκκλησίας όλο αυτό το διάστημα.

Για το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη γονεϊκότητα, η Τόνια Σωτηροπούλου τόνισε ότι φυσικά είναι υπέρ.

«Ποια είμαι εγώ να κρίνω αν ένας άνθρωπος που θέλει να τεκνοποιήσει, ομοφυλόφιλος ή μη, θα έχει το δικαίωμα ή όχι. Φυσικά και είμαι υπέρ.

«Θα μιλήσω εξ ονόματος των φίλων μου που είναι ομόφυλα ζευγάρια. Σε κάποιους από αυτούς είναι βαθιά ανάγκη, και με τεράστια αγάπη προσπαθούν τόσα χρόνια και τους το εύχομαι από καρδιάς, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλους γονείς από εκείνους», ανέφερε συγκεκριμένα.




Δες και αυτό!