Στον χορό του «gay pride» μπαίνει από αύριο και το Μαυροβούνιο, με την πόλη Μπούντβα να φιλοξενεί στους δρόμους της, την πρώτη παρέλαση Υπερηφάνειας.

Η παρέλαση έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν ποια θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Η κυβέρνηση, πάντως, έχει δηλώσει την υποστήριξη της στο θεσμό με τον υπουργό Προστασίας Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σουάντ Νουμάνοβιτς, να κάνει λόγο για σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Επιθυμούμε να αποστείλουμε το μήνυμα ότι το Μαυροβούνιο είναι μία κοινωνία στην οποία είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διαφορετικότητα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διεξαχθεί η εκδήλωση με ασφάλεια. Δεν αποσαφήνισε όμως εάν θα παραστεί και ο ίδιος στην εκδήλωση.

Από την μεριά τους η LGBT κοινότητα, μέσα από το φόρουμ «Πρόγκρες», εξέφρασε την ικανοποίηση της και επισήμανε ότι η κοινωνία του Μαυροβούνιου είναι ώριμη πια για να αποδεχθεί τα δικαιώματα των LGBT πολιτών της.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!