Μ. Βρετανία: Είπε «ναι» στους gay γάμους

18/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον και για τους Βρετανούς ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, μετά από επικύρωση του σχετικού νομοσχεδίου από την βασίλισσα Ελισάβετ. Συγκεκριμένα εχθές, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από το Βρετανικό κοινοβούλιο, η βασίλισσα έβαλε την «πολυπόθητη» σφραγίδα.

«Αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και η κίνηση αυτή θα έχει απήχηση στις ζωές πολλών ανθρώπων» δήλωσε η υπουργός ισότητας Maria Miller και συνέχισε: « Είμαι περήφανη που το κάναμε και ανυπομονώ για τον πρώτο γάμο το επόμενο καλοκαίρι».

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2014.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές και ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης σχολίασε στο Twitter ότι: «ο gay γάμος είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είμαστε περήφανοι ως χώρα», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή. Να σημειώσουμε επίσης, ότι ήταν ο πρώτος που είχε προτείνει την νομιμοποίηση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Υπήρχαν, βέβαια, και αρκετές πολιτικές φιγούρες αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες που εναντιώθηκαν σθεναρά στον θεσμό του ομοφυλοφιλικού γάμου, χωρίς όμως να έχουν σημαντικό αντίκτυπο, μιας και το νομοσχέδιο είχε την υποστήριξη των αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων της Μ. Βρετανίας.

Η κοινή γνώμη συμφώνησε στην πλειοψηφία με την απόφαση αυτή, θεωρώντας δεδομένο ότι ο gay γάμος πρέπει να αποτελεί κομμάτι του «βρετανικού γίγνεσθαι».

«Η αντίθεση ως προς το νομοσχέδιο, περιορίστηκε σε ένα πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων», είπε ο Steven Fielding, πολιτικός αναλυτής του πανεπιστημίου του Nottigham. «Πρόκειται κυρίως για τους υποστηρικτές της συντηρητικής παράταξης. Δεν ήταν κοινή στο σύνολο του πολιτικού φάσματος. Ο καιρός είχε πια ωριμάσει και το να αντιταχθούμε σαν κοινωνία έμοιαζε λίγο περίεργο».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο νόμος αποτυπώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε επέτρεψε στην εκκλησία της Αγγλίας- η οποία αντιτίθεται- να παρακάμψει τη διαμάχη, μιας και την αποκλείει από την διεξαγωγή ομοφυλοφιλικών γάμων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!