Τέξας: Δήθεν “προστασία” των τρανς παιδιών σε σειρά τρανσφοβικών μέτρων

19/09/2022
από
Τέξας, , τρανς παιδιά
Τέξας

Δύο μητέρες, που είναι ανοιχτές στο να βοηθήσουν τα τρανς παιδιά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο τους, κατέθησαν στο δικαστήριο την εμπειρία τους.

Σύμφωνα με τα αρχεία, σε μία από τις περιπτώσεις, ένας 13χρονος τρανς έφηβος πήρε αποβολή από την τάξη και ανακρίθηκε από κρατικούς λειτουργούς. Ο 13χρονος έπασχε από κατάθλιψη και είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Η ανάκριση οδήγησε τον έφηβο σε κρίσεις άγχους και στο να χάσει μαθήματα, γεγονός που διέκοψε την εκπαίδευσή του, και την εξομάλυνση της ψυχικής του υγείας, που δύσκολα κατάφερνε.

Η μητέρα του έγραψε: «Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό δεδομένου ότι τα πάει τόσο καλά στο σχολείο φέτος, τόσο κοινωνικά όσο και στα μαθήματά του».

Στη δεύτερη περίπτωση, αξιωματούχοι του Τμήματος Υπηρεσιών Οικογένειας και Προστασίας (DFPS) φέρεται να ξεκίνησαν έρευνα για ένα 14χρονο παιδί που βρισκόταν σε κοινωνική φυλομετάβαση.

Το παιδί είχε ζητήσει να το αναφέρουν με τις ουδέτερες αντωνυμίες they/them και επισκεπτόταν έναν ψυχίατρο, αλλά δε λάμβανε καμία σωματική φροντίδα, ανέφερε η εφημερίδα Austin American-Statesman. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τη μητέρα να αποδείξει το παιδί ήταν «καλά προσαρμοσμένο».

Η μητέρα έγραψε: «Αυτά τα αιτήματα έρχονται έξι μήνες μετά την επιβεβαίωση ότι το παιδί μου δε λαμβάνει ιατρική φροντίδα, και την ανεξάρτητη επιβεβαίωση από έναν από τους δασκάλους [εκεί], ότι τα πηγαίνει καλά».

Οι έρευνες για την «παιδική κακοποίηση» του Τέξας αντιμετωπίζουν νομικές προκλήσεις

Τον Φεβρουάριο, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Ken Paxton ισχυρίστηκε ότι η υγειονομική περίθαλψη, που επιβεβαιώνει το φύλο των τρανς νεαρών ατόμων ήταν «παιδική κακοποίηση.» Αυτή η γνώμη έκανε τον κυβερνήτη Greg Abbott να διατάξει τους κρατικούς αξιωματούχους να ερευνήσουν οικογένειες και γιατρούς, που παρέχουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο στα τρανς νεαρά άτομα.

Τον Μάρτιο, το DFPS επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει εννέα έρευνες για «παιδική κακοποίηση» σε οικογένειες τρανς νεαρών στην πολιτεία. Μια προσωρινή διαταγή σε όλη την πολιτεία απαγόρευσε τις έρευνες, αλλά ανατράπηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες μπορεί και να ερευνηθούν ξανά.

Τον Ιούνιο, ένας δικαστής εξέδωσε προσωρινό περιοριστικό διάταγμα, προστατεύοντας τρεις οικογένειες και περίπου 600 μέλη της PFLAG στο Τέξας από τις έρευνες. Και στις 8 Ιουλίου, η δικαστής του Travis Country, Amy Clark Meachum, απαγόρευσε στο DFPS να ερευνήσει δύο οικογένειες που ταυτοποιήθηκαν με τα ψευδώνυμα Roe και Voe. Η Meachum έκρινε ότι οι έρευνες είναι «χοντροειδέστατες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής στο σπίτι και το σχολείο» και παρεμβατικές στην ικανότητα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις.

Η Meachum πρόσθεσε ότι οι έρευνες διέκοψαν την «ιατρικά απαραίτητη φροντίδα για τα έφηβα παιδιά» και τέθηκε προσωρινή διαταγή.

Οι τελευταίες ένορκες βεβαιώσεις μητέρων συγκεντρώθηκαν και υποβλήθηκαν στο Meachum με την ελπίδα να διευρυνθεί η διαταγή για την προστασία περισσότερων οικογενειών από αυτήν την έρευνα. Σε απάντηση στη μήνυση, το γραφείο του Paxton προσπάθησε να πείσει ένα εφετείο να ακυρώσει τα ασφαλιστικά μέτρα, με το σκεπτικό ότι οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μήνυση. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι οικογένειες δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν μήνυση, επειδή παραπονέθηκαν για πιθανή, όχι πραγματική, βλάβη.

Το επιχείρημα προσθέτει ότι κανένα διεμφυλικό παιδί δεν έχει απομακρυνθεί από το σπίτι του και δεν έχει τεθεί σε ανάδοχη φροντίδα, και καμία/κανένας γονιός δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο κακοποίησης παιδιών της πολιτείας.

Μάλιστα, το γραφείο του Paxton δημοσίευσε ένα σημείωμα, που προειδοποίησε ειδικότητες, όπως δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς ότι θα αντιμετωπίσουν πιθανή δίωξη εάν δεν ειδοποιήσουν το DFPS για τρανς νεαρά άτομα.

https://avmag.gr/314817/texas-apagoreysi-ton-amvloseon-meta-tin-ekti-evdomada-tis-kyisis/




Δες και αυτό!