«Άγγελοι» προστατεύουν κουήρ φοιτητές από ένοπλους διαδηλωτές

07/09/2022
από
άγγελοι
άγγελοι

Μια ομάδα «αγγέλων» προστάτευσε ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητές του Πανεπιστημίου Brigham Young της Γιούτα, από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτές που στοχοποίησαν μια εκδήλωση Pride.

Οι φοιτήτριες/τές του Πανεπιστημίου Brigham Young (BYU) της Γιούτα βρέθηκαν αντιμέτωπες/οι/α με διαδηλωτές το Σάββατο (3 Σεπτεμβρίου) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης «Βραδιάς Υπερηφάνειας Επιστροφής στη Σχολή» που περιλάμβανε ένα drag show για όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τη Salt Lake Tribune, οι εκατοντάδες διαδηλωτών κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων φώναζαν ομοφοβικές ύβρεις και κάποιοι είχαν φέρει ακόμη και πιστόλια.

Όμως, τα πράγματα πήραν τροπή αφού μια ομάδα αντιδιαδηλωτών εμφανίστηκε με λευκούς μανδύες και φτερά από σεντόνια. Σχημάτισαν ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από την ομάδα των φοιτητών, που φορούσαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η φοιτήτρια του BYU και «άγγελος» Sabrina Wong είπε στο Tribune: «Το κάνω αυτό γιατί θέλω τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά μας να νιώθουν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να ξέρουν ότι τα προστατεύουμε».

Το θρησκευτικό πανεπιστήμιο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, ευρύτερα γνωστή ως εκκλησία των Μορμόνων, δεν επιτρέπει σε ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητές να συναντώνται στην πανεπιστημιούπολη σε οργανωμένες ομάδες. Απαγορεύει τα ραντεβού μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην πανεπιστημιούπολη (παρά την κατάργηση της επίσημης πολιτικής το 2020), παραβιάζοντας ενδεχομένως αρκετές ρήτρες πολιτικών δικαιωμάτων σύμφωνα με το Associated Press.

Η «Back to School Pride Night» διοργανώθηκε από το RaYnbow Collective, μια τοπική ομάδα που επικεντρώθηκε στη δημιουργία ασφαλών χώρων για ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητές και το προσωπικό του BYU. Ήταν ένα spin-off της συνηθισμένης ετήσιας εκδήλωσης Pride για τη νεολαία του BYU, αυτή τη φορά που περιλάμβανε, επίσης, ένα φιλικό προς την οικογένεια drag show που από μία φοιτητική ομάδα.

Η αστυνομία είπε στην ιδρύτρια της RaYnbow Collective, Maddison Tenney, να περιμένει μεγάλο πλήθος κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων πριν από την εκδήλωση.

«Η θρησκεία έχει οπλιστεί ενάντια στην κουήρ κοινότητα εδώ και πολύ καιρό», είπε. «Αλλά αυτό πρέπει να τελειώσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο θεϊκό από αυτό που είμαι ως κουήρ παιδί του Θεού».

Η Tenney σκέφτηκε αρχικά τα κοστούμια αγγέλου, αφού τα είδε να τα χρησιμοποιούν φίλοι του ομοφυλόφιλου φοιτητή του Πανεπιστημίου του Wyoming Matthew Shepard το 1999.

Ο Shepard πέθανε έξι ημέρες αφότου ξυλοκοπήθηκε, βασανίστηκε και αφέθηκε κρεμασμένος από έναν φράχτη από δύο ομοφοβικούς άνδρες, οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν σε δύο συνεχόμενες ισόβιες ποινές χωρίς αναστολή.




Δες και αυτό!