Η νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη καταπιάνεται με την ομοφοβία και την ενδοοικογενειακή βία

0
1268
Με τη σειρά Maestro επιστρέφει στη μικρή οθόνη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αγγίζοντας σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως η ομοφοβία και η ενδοοικογενειακή βία.

Σε συνέντευξη, μάλιστα, στη Vogue Greece και τον Βλάση Κωστούρο, μίλησε για την επιλογή του αυτή.

Μέσα από την νέα σειρά Maestro ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αγγίζει επίκαιρα ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ομοφοβία, κάτι που είχε επιχειρήσει και στην τελευταία του ταινία Ένας Άλλος Κόσμος. Τι εκκινεί σεναριακά αυτή η πιο προβληματισμένη στροφή του τα τελευταία χρόνια;

“Μα πάντα οι θεματολογίες μου είχαν και αυτά τα στοιχεία. Ίσως με άλλον τρόπο, άλλο φόντο, άλλη ωριμότητα και -μην ξεχνάτε- σε άλλη εποχή. Ανέκαθεν με απασχολούσε να ασχοληθώ σεναριακά με κοινωνικά θέματα. Απλά τώρα το κάνω πιο συνειδητά και, ελπίζω, πιο ώριμα. Δεν νομίζω ότι έκανα κάποια στροφή. Μεγαλώνω και, ευτυχώς, μου αρέσει”, εξηγεί.

Στη σειρά – θα προβληθεί στο Mega –  θα παρακολουθήσουμε τον Ορέστη, ο οποίος ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.

Στο πρώτο τρέιλερ παίρνουμε μια πρώτη γεύση και βλέπουμε, μεταξύ άλλων, τη Μαρία Καβογιάννη, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Αντίνοο Αλμπάνη να υποδύονται κάποιους από τους χαρακτήρες.

Η σειρά θα αφηγηθεί και μια γκέι ιστορία, με το τρέιλερ να αποκαλύπτει και ένα γκέι φιλί.