«Straight Pride» στην Καλιφόρνια: Η αστυνομία στρέφεται σε ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτές

30/08/2022
από

Η ετήσια συγκέντρωση «straight pride» στο Modesto της Καλιφόρνια έγινε βίαιη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αντί να συλληφθούν τα Proud Boys που ξεκίνησαν τη διαμάχη, η αστυνομία πυροβόλησε με σφαίρες πιπεριού στο πλήθος των ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από μια κλινική Planned Parenthood και η ομάδα των ακροδεξιών μελών της πολιτοφυλακής και των ιεροκήρυκων μίσους ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τους αντιδιαδηλωτές. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η ομάδα πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να εκτοξεύσει ρατσιστικές και αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ συκοφαντίες σε περαστικούς και διαδηλωτές, ενώ συγκεντρώνει την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης και της αστυνομίας.

Δύο αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν στο τέλος της συμπλοκής, καθώς κι ένα μέλος των Proud Boys. Και οι τρεις κατηγορήθηκαν για «αδυναμία διασκόρπισης.»

Αφού ένα από τα μέλη της πολιτοφυλακής προσπάθησε να σπρώξει τη γραμμή της αστυνομίας, ακολούθησε συμπλοκή και ΛΟΑΤΚΙ+ υπερασπιστές άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό. Κάποιος πέταξε ένα πυροτέχνημα στο πλήθος. Δεν ήταν σαφές με ποια ομάδα συνδέεται ο ένοχος.

Δύο ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην επίθεση. Καθώς η αστυνομία κινούνταν κατά πάνω στο πλήθος με την υποστήριξη των τακτικών μονάδων SWAT, οι υποστηρικτές του straight pride κρύφτηκαν πίσω από τη γραμμή της αστυνομίας.

«Ήρθαν εναντίον μας με ρόπαλα, μας χτύπησαν, μας χτύπησαν για τα καλά», είπε ένας από τους τραυματίες σε δημοσιογράφο. Χτυπήθηκε με σφαίρα σπρέι πιπεριού.

«Έχουμε δύο στρατούς να αντιμετωπίσουμε όταν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», είπε η Odette Zapata, η οποία φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στη διαμαρτυρία, στο Modesto Bee. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους μπάτσους που μας επιτίθενται και έχουμε και ένα δεύτερο κύμα δεξιών εξτρεμιστών. Φοβόμαστε μήπως μας επιτεθούν και αυτοί».

Η περσινή πρόκληση «straight pride» κατέληξε σε γροθιές και δακρυγόνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα πολιτοφυλακής προκάλεσε τους διαδηλωτές, ξεκινώντας τον καυγά που έκλεισε τον δρόμο και κατέληξε σε δύο συλλήψεις.

Η ομάδα έχει γίνει οι «εκτελεστές» της ακροδεξιάς, ξεκινώντας μάχες και επιτίθενται σε προοδευτικούς ακτιβιστές σε όλη τη χώρα. Διοργανώνουν ψεύτικες εκδηλώσεις Pride σε όλη τη χώρα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!