“Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουμε και μας αξίζει να μιλάμε γι’ αυτό”

26/08/2022
από
Igor Benevenuto

Ο πρώτος ανοιχτά γκέι διαιτητής ποδοσφαίρου της FIFA πιστεύει ότι έως και το 40% των ατόμων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ΛΟΑΤΚΙ+. 

ποδόσφαιρο, FIFA

 Ο Βραζιλιάνος Igor Benevenuto είναι ο πρώτος διαιτητής της FIFA που εμφανίστηκε ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος, μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες απόκρυψης της αλήθειας του. 

Όταν ο Benevenuto έκανε coming out τον Ιούλιο, είπε στο podcast Nos Armários dos Vestiários: «Είμαι 41 ετών και 23 από αυτά τα χρόνια είναι αφιερωμένα στο σφύριγμα. Μέχρι σήμερα δεν ήμουν ποτέ ο πραγματικός εαυτός μου. Οι γκέι έχουν συνηθίσει να μην είναι ο εαυτός τους. Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουμε και μας αξίζει να μιλάμε γι’ αυτό, να ζούμε κανονικές ζωές». 

Igor Benevenuto (Photo by Douglas MAGNO / AFP) (Photo by DOUGLAS MAGNO/AFP via Getty Images)

 Σε μια νέα συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο 41χρονος μοιράζεται την πεποίθησή του ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι βιώνουν την ίδια κατάσταση με εκείνον. 

«Ας λάβουμε υπόψη κάθε άτομο που εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο – διοίκηση, προπονητές, παίκτες και διαιτητές», δήλωσε σύμφωνα με το MailOnline. 

«Το 30 με 40% από αυτούς είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, ή έχουν κάνει κάτι τη φορά με έναν άλλον άντρα. Θα εκπλαγείτε με το ποιος είναι ομοφυλόφιλος σε αυτόν τον κλάδο». 

 Ο Benevenuto μίλησε επίσης για την εμπειρία της προκατάληψης στην πατρίδα του: 

«Στη Βραζιλία η ομοφυλοφιλία θεωρείται ως μια ασθένεια παρόμοια με τον αλκοολισμό, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί. Το πίστευα για χρόνια. Υπέφερα από κατάθλιψη και πέρασα σκοτεινές στιγμές. Προσευχόμουν στον Θεό να με ελευθερώσει από αυτή την “ασθένεια”. Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα προκατάληψη. Δεν περιμένω ότι η κατάσταση θα αλλάξει εντελώς κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Αλλά μπορώ ακόμα να είμαι μια σταγόνα στον ωκεανό της αλλαγής.»


 «Η FIFA πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους» 

Μετά την εμφάνιση του Ιγκόρ Benevenuto, η FIFA δημοσίευσε μήνμυα υποστήριξης και συμπερίληψης. 

 «Η FIFA καλωσορίζει και υποστηρίζει τον διαιτητή Igor Benevenuto και την απόφασή του να κάνει coming out», έγραφε. 

 «Όπως τονίστηκε και άλλες φορές, η FIFA πιστεύει ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Και η προσπάθεια του Ιγκόρ να είναι πιστός στον εαυτό του είναι μια σημαντική στιγμή για το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία και για τις άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα ενθαρρύνει άλλους και θα εμπνεύσει μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ένταξη στο «όμορφο παιχνίδι». 

https://avmag.gr/327873/o-igkor-mpenevenoyto-egine-o-protos-anoichta-gkei-diaititis-tis-fifa/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!