Rina Sawayama: Από τη σκηνή κάνει έκκληση για ισότητα στον γάμο

23/08/2022
από
Rina Sawayama
Rina Sawayama

Η ιαπωνο-βρετανίδα ποπ τραγουδίστρια Rina Sawayama μετέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στην Ιαπωνία. 

Η τραγουδίστρια/τραγουδοποιός και μοντέλο, που έκανε coming out ως bi και πανσεξουαλική το 2018, εμφανίστηκε στο Summer Sonic Festival στην Ιαπωνία. Από τη σκηνή έδωσε μία συναισθηματική ομιλία για το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στον γάμο. 

«Είμαι αμφιφυλόφιλη, αλλά αν προσπαθήσω να κάνω έναν ομόφυλο γάμο εδώ, δεν μπορώ. Δεν επιτρέπεται στην Ιαπωνία. Από τις χώρες των G7 είναι η μόνη που δεν έχει αυτή την προστασία. Αυτό είναι κάτι πραγματικά ενοχλητικό. Ένας νόμος που θα δεχόταν εμένα και τους φίλους μου, την επιλεγμένη μου οικογένεια, ένας δίκαιος νόμος – (Πιστεύετε ότι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα;) Εάν πιστεύετε ότι πρέπει, ζητήστε το μαζί μας, για εμάς, παρακαλώ συνεχίστε τον αγώνα. Τα ΛΟΑΤ άτομα είναι ανθρώπινα όντα. Τα ΛΟΑΤ άτομα είναι πολίτες της Ιαπωνίας. Η αγάπη είναι αγάπη. Η οικογένεια είναι οικογένεια. Ας παλέψουμε μαζί.» 

Η κατάσταση στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία δεν έχει επί του παρόντος καμία εθνική νομοθεσία που να διασφαλίζει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν υπόκεινται σε διακρίσεις και, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2022, ιδρύθηκε μια νέα εκστρατεία για την ενθάρρυνση της εισαγωγής νέων νόμων. 

Το άρθρο 24 του ιαπωνικού συντάγματος και τα άρθρα 731 έως 737 του ιαπωνικού αστικού κώδικα, επί του παρόντος αποκλείουν τα δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται. Τα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύτηκαν στο εξωτερικό, επίσης, δεν αναγνωρίζονται στην Ιαπωνία. 

Rina Sawayama: «Είναι μία αίσθηση σαν να πηγαίνουμε προς τα πίσω» 

Η Rina Sawayama μίλησε για τη σεξουαλικότητά της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Vice λέγοντας: “Η αλήθεια για μένα είναι ότι είναι τόσο υπέροχο που μπορώ να συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των κουήρ, αλλά ρεαλιστικά, υπάρχει ακόμα πολλή ντροπή – από γονείς ή από προηγούμενες εμπειρίες.” 

Η Sawayama έχει υπάρξει υπέρμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, όπως όταν έβαλε στη θέση τους διασημότητες που μιλούσαν άσχημα για τρανς άτομα το 2020 κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Sky News. 

«Νομίζω, ότι οι τρανς άνθρωποι το γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό αυτό, αλλά να έχουμε τόσους πολλούς διάσημους ανθρώπους να συνηγορούν ως TERFs… αυτό είναι πραγματικά μια στιγμή αφύπνισης.» 

«Είναι μία αίσθηση σαν να πηγαίνουμε προς τα πίσω, ειδικά με τα δικαιώματα των τρανς ατόμων και με την ΛΟΑΤ+ εκπαίδευση.» 

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Sawayama κυκλοφόρησε το 2020 και το επόμενο, Hold That Girl, αναμένεται για τις 16 Σεπτεμβρίου. 

https://avmag.gr/126855/i-rina-sawayama-den-einai-arketa-vretani-gia-na-symmetechei-sta-brits/

https://avmag.gr/133805/i-pansexoyal-rina-sawayama-katadikazei-tis-terf-diasimotites/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!