Γερμανός διπλωμάτης συνελήφθη για τη δολοφονία του συζύγου του

09/08/2022
από
Ένας Γερμανός διπλωμάτης στη Βραζιλία συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία του συζύγου του.

Ο Uwe Herbert Hahn είπε στις αρχές ότι ο Βέλγος σύζυγός του, Walter Henri Maximilien Biot, αρρώστησε την Παρασκευή και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι, όταν λιποθύμησε.

Ωστόσο, τα αποτέλεσμα της νεκροψίας δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν την εκδοχή.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Biot έχει υποστεί τραύματα που υποδηλώνουν ότι έχει δεχθεί μια σοβαρή επίθεση.

«Η εκδοχή των γεγονότων που έδωσε ο πρόξενος, ότι το θύμα λιποθύμησε και χτύπησε, δεν συμβαδίζει με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», δήλωσε η αξιωματικός Camila Lourenco στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με εικόνες από την σκηνή του εγκλήματος.

«Βρέθηκαν διάφοροι μώλωπες, συμβατοί με τραύματα που προκαλούνται από χτυπήματα, καθώς και βλάβες συμβατές με επίθεση με κυλινδρικό όργανο. Το πτώμα “φωνάζει” τις συνθήκες του θανάτου του».

Η αστυνομία συνέλαβε τον Hahn στο διαμέρισμά του, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το Σάββατο (6 Αυγούστου).

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Hahn φέρεται να προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα, καθαρίζοντας στοιχεία και λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ο Biot έπινε πολύ και έπαιρνε υπνωτικά χάπια.

Ο Hahn δεν θα λάβει διπλωματική ασυλία λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία. Εάν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια.

Οι αρχές του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσαν στο Reuters ότι η πρεσβεία του στη Βραζιλία και το προξενείο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο εργάζονται στενά με τις βραζιλιάνικες αρχές που είναι επιφορτισμένες με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι δηλώσεις της αστυνομίας και της πρεσβείας δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημα λόγω των συνεχιζόμενων ερευνών.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!