First Kill: Το Netflix ακυρώνει τη lesbian – vampire σειρά, μετά από μία σεζόν

04/08/2022
από
Την ρομαντική – λεσβιακή σειρά, First Kill, αποφάσισε να κόψει το Netflix μετά από μία μόνο σεζόν και παρά την επιτυχία της. 

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων ακολούθησε τις Juliette (Sarah Catherine Hook) και Calliope (Imani Lewis), κληρονόμοι μιας οικογένειας βαμπίρ και μιας οικογένειας κυνηγών βαμπίρ, αντίστοιχα. Τα δύο έφηβα κορίτσια ενθαρρύνονται να κάνουν τις πρώτες τους δολοφονίες, αλλά αντιθέτως ερωτεύονται το ένα το άλλο.

Σύμφωνα με τον κλασικό τρόπο του Netflix, η πρώτη σεζόν τελείωσε με ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία θα παραμείνουν αναπάντητα. Η τελική μοίρα των εκπομπών του Netflix συνήθως αποφασίζεται σταθμίζοντας την τηλεθέαση έναντι του κόστους και το First Kill φέρεται να μην τα κατάφερε, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν με στο Deadline.

Στο ίδιο άρθρο, ωστόσο, αναφέρετε ότι μέσα σε τρεις ημέρες από την κυκλοφορία της σειράς, το First Kill μπήκε στο Top 10 για αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές. Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, έφτασε στο νούμερο τρία σε αυτήν την κατηγορία, με σχεδόν 50 εκατομμύρια ώρες προβολής, και το Deadline δήλωσε ότι «πέτυχε εύκολα 100 εκατομμύρια ώρες προβολής στις πρώτες 28 ημέρες κυκλοφορίας του».

Η αιτιολόγηση των αριθμών έχει ακόμη λιγότερο νόημα όταν συγκρίνουμε τα στοιχεία του First Kill με αυτά του Heartstopper, της γκέι σειράς rom-com εφήβων του Netflix που βασίζεται στο webcomic της Alice Oseman. Το First Kill συγκέντρωσε πάνω από 97 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης ενώ ήταν στο top 10, ενώ το Heartstopper συγκέντρωσε περίπου 53 εκατομμύρια ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Netflix. Κι όμως, το Heartstopper ανανεώθηκε όχι μόνο για μία, αλλά για δύο ακόμη σεζόν, λίγες εβδομάδες μετά την αρχική του κυκλοφορία.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!