Αν έχετε δει σχεδόν οποιαδήποτε ταινία X-Men από τότε που η πρώτη έκανε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2000, τότε σίγουρα γνωρίζετε τον Χιου Τζάκμαν. Ο βραβευμένος με Tony ηθοποιός υποδύεται τον Wolverine και σε μια νέα συνέντευξή του μοιράστηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτοί οι ήρωες για το queer κοινό.

«Είμαι απόλυτα περήφανος για όλα αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος του», είπε ο Τζάκμαν στη δημοσιογράφο του Vanity Fair, Radhika Jones. Ο Τζάκμαν πρόσθεσε ότι συχνά τον σταματούν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που του λένε πόσο πολύ αγαπούν την ταινία και τον ρόλο του σε αυτήν.

Ο Τζάκμαν θυμάται ότι όταν έκανε για πρώτη φορά οντισιόν για τον ρόλο, δεν είχε internet και δεν γνώριζε όλα αυτά για τους μεταλλαγμένους ήρωες. Οι X-Men θεωρούνται εδώ και καιρό ως μεταφορά για τις περιθωριοποιημένες ομάδες που αντιμετωπίζουν κυβερνητικές διώξεις.

«Μόλις το διάβασα, κατάλαβα. Εκείνη την εποχή, πολλοί άνθρωποι ήταν δύσπιστοι σχετικά με το να ασχοληθούν με τους X-Men, δεδομένου ότι η βιομηχανία ταινιών δεν ήταν εκεί που είναι σήμερα».

Πολύ πριν η Marvel αρχίσει να δίνει στους θαυμαστές των κόμικ queer περιεχόμενο, οι queer θαυμαστές λάτρεψαν τους X-Men, γιατί είναι γεμάτοι με queer μεταφορές με θέματα όπως το coming out ή οι διώξεις από την κυβέρνηση. Στη δεκαετία του 1980, οι υπερήρωες αντιμετώπισαν ακόμη και μια μυστηριώδη ασθένεια γνωστή ως Legacy Virus, η οποία έμοιαζε πολύ με τον ιό HIV.

Ο Τζάκμαν σχολίασε επίσης ότι οι X-Men έχουν να πουν πολλά για το τρέχον πολιτικό κλίμα, συμπεριλαμβανομένων και των αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσιών που αυτή τη στιγμή διχάζουν τις πολιτείες των ΗΠΑ.

«Τίποτα από αυτά δεν έχει ξεπεραστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μάλλον γίνεται πιο οξύ το πρόβλημα τώρα από ό,τι το 2000, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία. Όλη αυτή η ιδέα της αποδοχής και της προσπάθειας να περπατήσεις στα παπούτσια κάποιου άλλου είναι ζωτικής σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Και γι΄αυτό οι Χ-men είναι σημαντικοί».