Απαράδεκτοι: Ένας γκέι χαρακτήρας σε μια σειρά στις αρχές του ‘90

02/08/2022
Τις προάλλες έπεσε το μάτι μου σε ένα επεισόδιο των Απαράδεκτων. Ένας ανοιχτά γκέι χαρακτήρας -με αποχρώσεις καρικατούρας- σε μια ελληνική σειρά στις αρχές του ‘90. Θυμήθηκα όσα μου είχε πει η Δήμητρα Παπαδοπούλου για αυτόν τον χαρακτήρα.

«Υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Το κανάλι είχε τις αντιδράσεις του. Υπήρχαν όµως και άνθρωποι που το στήριξαν όλο αυτό. Ο Καληµέρης, αλλά και ο Μπέζος, που όταν µας είπαν να τον κάνoυµε straight στο 2ο επεισόδιο και να πούµε ότι ήταν µια πλάκα όλο αυτό, ήταν αρνητικός. Και άλλοι. Είχα στηρίγµατα πολλά για να πάω παρακάτω αυτό το θέµα και να µην κολλήσουµε. Θέλω να σου τονίσω, ότι για εµένα ήταν κάτι τόσο φυσικό, τόσο απλό, δεν ένιωθα ότι κάνω κάτι περίεργο. Ήταν το απόλυτα φυσικό κοµµάτι της ζωής µου».

«Αναγκαστικά έπρεπε να είχε κάποια χαρακτηριστικά καρικατούρας γιατί ήταν κωµωδία, δεν ήταν ηθογραφία. Είχε όµως και µεγάλο αντίκρυσµα στην κοινωνία και µεγάλο απεγκλωβισµό από το στερεότυπο της ντουλάπας, γιατί έδειχνε για πρώτη φορά στην τηλεόραση ότι ο gay είναι κάτι το φυσικό. Να σου πω, µάλιστα, ότι ο αντίκτυπος ήταν τόσο µεγάλος που µε είχαν καλέσει από το Πάντειο Πανεπιστήµιο να κάνω και µια σχετική διάλεξη, γιατί είχε επηρεάσει την κοινωνία, όπως µου είχαν πει, “ριζοσπαστικά και θεµελιακά”. Ως προς το καρικατούρα, θα σου πω επίσης, πως όλοι οι χαρακτήρες ήταν καρικατούρες. Γιατί εγώ αυτή η τρελή που έκανα δεν ήταν καρικατούρα;»

Συνέντευξη: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!