Η Μπιγιονσέ ευχαριστεί τον γκέι θείο της που ζούσε με τον HIV για τον νέο της δίσκο

29/07/2022
από
Το Renaissance, το έβδομο σόλο στούντιο άλμπουμ της Μπιγιονσέ, κυκλοφόρησε σήμερα.

Την Πέμπτη, μια επιστολή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Μπιγιονσέ που περιελάμβανε ένα μήνυμα ευχαριστίας προς τον θείο της Τζόνι, ο οποίος ήταν γκέι.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον θείο μου Τζόνι», σημειώνει η επιστολή, «Ήταν η νονά μου και ο πρώτος άνθρωπος που με εξέθεσε σε πολλά από τη μουσική και την κουλτούρα που χρησιμεύουν ως έμπνευση για αυτό το άλμπουμ».

Η Μπιγιονσέ έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον θείο της, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας αποδοχής στα GLAAD Media Awards 2019, όταν τον αποκάλεσε τον «πιο υπέροχο γκέι άντρα που έχω γνωρίσει ποτέ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο θείος την βοήθησε να μεγαλώσει τόσο εκείνη όσο και η Solange και ότι τελικά πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον HIV/AIDS.

«Έζησε την αλήθεια του. Ήταν γενναίος και αδυσώπητος σε μια εποχή που αυτή η χώρα δεν ήταν τόσο δεκτική», είπε ενώ δεχόταν το Βραβείο Vanguard μαζί με τον σύζυγό της, Jay-Z, ο οποίος έχει επίσης μιλήσει δημόσια για τη λεσβία μητέρα του. «Και το να δω τη μάχη του με τον HIV ήταν μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες που έχω ζήσει ποτέ. Είμαι αισιόδοξη ότι ο αγώνας του βοήθησε να ανοίξουν μονοπάτια για άλλους νέους ανθρώπους να ζήσουν πιο ελεύθερα. Τα δικαιώματα LOATKI+ είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Πέρα από τον θείο της, η Μπιγιονσέ ανέφερε επίσης τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν τον ήχο του νέου της άλμπουμ. «Ευχαριστώ όλους τους πρωτοπόρους που δημιούργησαν τον πολιτισμό, όλους τους πεσμένους αγγέλους των οποίων οι συνεισφορές δεν αναγνωρίζονται για πάρα πολύ καιρό», γράφει η Queen Bey. «Αυτή είναι μια γιορτή για σας».




Δες και αυτό!