Ο σύντροφός μου με κοροϊδεύει και μου λέει ότι είμαι πολύ γκέι…

25/07/2022
από
Μία ανάρτηση αυτή την εβδομάδα στο subreddit «AskGayBros» έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών χρηστών. Η ανάρτηση είχε τίτλο: «Ο φίλος μου με κοροϊδεύει που κάνω “gay πράγματα”».

«Είμαι με τον σύντροφό μου για περίπου έναν χρόνο. Κάθε φορά που βάζω πιστολάκι μου ρίχνει θυμωμένα βλέμματα. Επίσης, νευρίασε όταν έμαθε ότι χρησιμοποιώ κοντίσιονερ. Χθες το βράδυ έβαλα ενυδατική κρέμα στα χέρια μου και σηκώθηκε από το κρεβάτι, λέγοντάς μου ότι βρωμάει και βγήκε από το δωμάτιο. Το πρωί μου είπε ότι δεν μύριζε άσχημα, απλά δεν αντέχει το ότι βάζω ενυδατική κρέμα», έγραψε ένας χρήστης ζητώντας συμβουλές, γύρω από το τι μπορεί να κάνει.

Πολλοί από αυτούς που απάντησαν σχολίαζαν ότι ο σύντροφός του πάσχει από εσωτερικευμένη ομοφοβία και η συμπεριφορά του ήταν τοξική.

«Πόσο καιρό είστε μαζί;» ρώτησε ένας. «Εκτός και αν το άτομο είχε πολλές προσωπικότητες, με προβληματίζει το πώς οι άνθρωποι φτάνουν στο στάδιο της σχέσης χωρίς να εντοπίζουν τέτοιες συμπεριφορές».

Αυτό οδήγησε σε μια συζήτηση σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι παραβλέπουν τα σημάδια και προσπαθούν να «διορθώσουν» τη συμπεριφορά ενός συντρόφου.

«Νομίζω ότι μπορεί να διορθωθεί, αλλά πρέπει να θέλει και ο ίδιος», έγραψε ένας άλλος. «Αυτή είναι σοβαρά ριζωμένη εσωτερικευμένη ομοφοβία.

«Υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο επιλογές όπως το βλέπω εγώ», συνέχισε. «Μπορεί να αναγνωρίσει ότι η συμπεριφορά του σε πληγώνει και να προσπαθήσει να την αλλάξει… Ίσως κάποιο υλικό για την τοξική αρρενωπότητα και την εσωτερικευμένη ομοφοβία θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι και τον χωρίζεις».

«Είναι η πρώτη φορά που άκουσα κάποιον να περιγράφει το λούσιμο των μαλλιών του ως γκέι», έγραψε ο ένας, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ακούγεται σαν το είδος του άντρα που δεν πλένει τον κ@λο του επειδή πιστεύει ότι είναι θα γίνει γκέι».

Σχεδόν όλοι πάντως συμφώνησαν ότι ο σύντροφός του είχε πρόβλημα.




Δες και αυτό!