Προσπάθεια να διασφαλιστεί η ισότητα στον γάμο στις ΗΠΑ

25/07/2022
από
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη νομοσχέδιο που προστατεύει την ισότητα στον γάμο.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή με ψήφους 267-157 (και την υποστήριξη 47 Ρεπουμπλικανών), θεσπίζει ομοσπονδιακή προστασία για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και απαγορεύει σε οποιονδήποτε να αρνηθεί την εγκυρότητα ενός τέτοιου γάμου.

Θα πάει τώρα στη Γερουσία για ψηφοφορία. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής είπαν ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η ηγεσία του κόμματος, πάντως δεν εναντιώθηκε στο νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέρολντ Νάντλερ υποστήριξε το νομοσχέδιο μετά την ανατροπή του ομοσπονδιακού δικαιώματος για άμβλωση όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την ορόσημο απόφασή του 1973.

Οι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι το Κογκρέσο πρέπει να κατοχυρώσει το δικαίωμα της ισότητας στον γάμο με ομοσπονδιακό νόμο σε περίπτωση που το δικαστήριο επανεξετάσει τις προηγούμενες αποφάσεις του.

«Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που έχουμε καταλήξει να αγαπάμε θα εξαφανιστούν σε ένα σύννεφο ριζοσπαστικής ιδεολογίας και αμφίβολης νομικής λογικής», δήλωσε ο Νάντλερ σε δήλωση τη Δευτέρα.




Δες και αυτό!