Ο Ζελένσκι καλείται να εξετάσει την ισότητα στον γάμο μετά από σχετική έκκληση 28.000 ατόμων

13/07/2022
από
Μια έκκληση που ζητά τη νομιμοποίηση της ισότητας του γάμου στην Ουκρανία πρόκειται να εξεταστεί από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφού συγκέντρωσε περισσότερες από 28.000 υπογραφές.

Ο Ζελένσκι θα έχει δέκα ημέρες για να ανταποκριθεί στα αιτήματα που περιγράφονται στην έκκληση, τα οποία περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση του γάμου και του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην Ουκρανία, κάθε έκκληση που συγκεντρώνει περισσότερες από 25.000 υπογραφές πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον πρόεδρο της χώρας.

Προς το παρόν, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζονται στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα δικαιώματα δεν επιτρέπονται στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Σημαίνει, επίσης, ότι οι σύντροφοι των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτών που έχουν πεθάνει πολεμώντας τη ρωσική εισβολή δεν μπορούν να συλλέξουν το σώμα τους αγαπημένων τους για να τους θάψουν.

Το KyivPride επικρότησε την έκκληση και τις προσπάθειές της.

Η Oksana Solonska, υπεύθυνη επικοινωνίας μέσων στο KyivPride, είπε στο BBC ότι αυτή είναι μια «σημαντική στιγμή» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό τα ΛΟΑΤΚΟ+ άτομα να έχουν το δικαίωμα να δουν τον σύντροφό τους και να πάρουν το σώμα του από το νεκροτομείο και να ζητήσουν αποζημίωση εάν χρειαστεί», είπε.

«Όλα τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν αυτά τα δικαιώματα. Ελπίζουμε πραγματικά ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα νομιμοποιηθεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να φροντίζουν ο ένας τον άλλον».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!