Τον έδιωξαν στα 15 του επειδή τα είχε με ένα αγόρι, τώρα γκρινιάζουν που δεν τους κάλεσε στον γάμο του

11/07/2022
από
Την γκρίνια της (ομοφοβικής) οικογένειάς του καλείται να διαχειριστεί ένας 25χρονος άνδρας, επειδή αποφάσισε να μην την καλέσει στον γάμο του. 

Οι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι όταν ήταν 15, επειδή τα είχε με ένα άλλο αγόρι. Αναγκάστηκε, για λίγο καιρό, να μείνει στην οικογένεια του φίλου του, γιατί ακόμη και οι θείοι του αρνήθηκαν να τον φιλοξενήσουν, αφού – όπως του είπαν- “δεν ήθελαν να πάρουν μέρος σ΄αυτή την οικογενειακή διαμάχη”.

Η απόρριψή τους τον πλήγωσε πολύ. Πάντα ένιωθε κοντά στην οικογένεια της θείας και του θείου του. Και οι δύο ανέκαθεν υποστήριζαν θεωρητικά τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Αποτέλεσμα της άρνησής τους ήταν να μείνει άστεγος και να κοιμάται σε παγκάκια του πάρκου. Η θεία και ο θείος του είπαν επίσης στην κόρη τους (ξαδέρφη του) να σταματήσει να του μιλά.

Χάρη στη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών, ο νεαρός κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του και να φτιάξει μια ζωή για τον εαυτό του. Πέρυσι, η ξαδέρφη του επικοινώνησε μέσω των social media για να ζητήσει συγγνώμη.

«Με έπεισε να παρευρεθώ σε μερικές οικογενειακές εκδηλώσεις όπου επέμενε ότι θα ήμουν ευπρόσδεκτος και ότι οι άλλοι θα ήθελαν να ζητήσουν συγγνώμη και να “φτιάξουν τα πράγματα” μαζί μου», έγραψε ο ίδιος σε μια στήλη στο Slate. «Πήγα. Οι γονείς μου και εγώ αγνοούσαμε ο ένας τον άλλον ενώ [η θεία μου και ο θείος μου] κουβέντιαζαν με ενθουσιασμό μαζί μου και συμπεριφερόμασταν σαν να είχαμε χάσει τυχαία επαφή και δεν είχε συμβεί τίποτα περίεργο».

Λίγο αργότερα σταμάτησε να πηγαίνει σ΄αυτές τις εκδηλώσεις και αντ’ αυτού απλώς συνέχισε περιστασιακές ανταλλαγές φιλικών μηνυμάτων στα social media με την ξαδέρφη, τη θεία και τον θείο του. Ωστόσο, όταν είδαν φωτογραφίες του γάμου του με τον φίλο του, άρχισαν να τον βομβαρδίζουν με κλήσεις, μηνύματα εκφράζοντας, μάλιστα, την οργή τους που δεν προσκλήθηκαν.

Ο 28χρονος πλέον άνδρας έστειλε στη στήλη του αρθρογράφου Eric Thomas για να ρωτήσει, αν έκανε λάθος που δεν κάλεσε τα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του στον γάμο και αν έπρεπε να απαντήσει στα οργισμένα μηνύματά τους.

Ο αρθρογράφος του απάντησε ότι η «υπερβολική» αναστάτωση τους πιθανότατα προκλήθηκε από τη συνειδητοποίηση της μακροπρόθεσμης βλάβης που είχε προκαλέσει η «δική τους απεχθής συμπεριφορά». Η ευρύτερη οικογένεια προφανώς δεν είχε κάνει πολλά για να εκφράσει ενσυναίσθηση, τύψεις ή να προσπαθήσει να επανορθώσει, πρόσθεσε ο Thomas.

Ο Thomas, επίσης, πρότεινε να διακόψει κάθε επαφή με τους συγγενείς του, γιατί θα συνεχίσουν να τον θεωρούν τον «κακό» για τις ενοχές που νιώθουν.




Δες και αυτό!