Το πολύχρωμο Pride στο Ηράκλειο (βίντεο)

10/07/2022
από
φωτογραφία: neakriti.gr
Άτομα όλων των ηλικιών, έδωσαν το παρών σε μια εκδήλωση με χρώμα, δυνατή φωνή και με επίκεντρο το δικαίωμα των ανθρώπων στην διαφορετικότητα

Εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, συμμετείχαν χθες στην κορύφωση του τριημέρου των εκδηλώσεων του pride στο Ηράκλειο. Με σημαίες στα χέρια στα χρώματα του ουράνιου τόξου, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν εκεί άλλοι για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη διαφορετικότητα, και άλλοι για να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν, ενάντια στην ομοτρανσφοβία, τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες η Άνι. Μια 28χρονη από την Ουκρανία. Έφυγε πριν από ένα μήνα από το χωριό της κοντά στο Κίεβο βλέποντας το σπίτι της να έχει καταστραφεί. Έφτασε στην Ελλάδα έχοντας περάσει από επτά χώρες, λέει, και σήμερα ήταν περήφανη ως τατού άρτιστ που βρέθηκε στο Ηράκλειο και στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που και εκείνοι βρίσκονται απέναντι σε έναν άλλο πόλεμο. Ένα πόλεμο τον οποίο όπως είπε δίνουν καθημερινά, για να στερεώσουν τη θέση τους και τα δικαιώματά τους στην κοινωνία.

Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο Κομμένο Μπεντένι, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για το pride μέσω πορείας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

πηγή: neakriti.gr




Δες και αυτό!