Η μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία στη Γερμανία δε συμμερίζεται την τρανσφοβία άλλων αθλητικών οργανισμών

08/07/2022
από
Ενόψει των αυξανόμενων περιορισμών στους τρανς αθλητές, η μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία στη Γερμανία κόσμο παίρνει θέση παρέχοντας στους παίκτες μεγαλύτερη αυτονομία από ποτέ.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB), η οποία εποπτεύει περίπου 25.000 συλλόγους σε όλη τη χώρα, εξέδωσε νέους κανόνες την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα δικαιώματα των τρανς, ιντερσεξ και μη δυαδικών αθλητών, στους οποίους θα επιτρέπεται πλέον να επιλέγουν σε ποια ομάδα φύλου θα παίξουν.

Η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2022-2023, η οποία ξεκινά στις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το DFB. Εκτός από την εφαρμογή στα επαγγελματικά αθλήματα, η νέα καθοδήγηση θα αλλάξει επίσης τους κανονισμούς για τις ομάδες νέων της DFB και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο πρώτος κανόνας αυτού του είδους που εφαρμόζεται στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η ανακοίνωση σημειώνει ότι η Berliner Fußball Verband, μια οργάνωση που ρυθμίζει το ποδόσφαιρο στη γερμανική πρωτεύουσα, εισήγαγε έναν κανονισμό που επέτρεπε στους τρανς και ίντερσεξ αθλητές να επιλέγουν τις ομάδες τους το 2019, προσθέτοντας ότι η επιτυχία αυτής της αλλαγής αποδεικνύει ότι «αυτή η οδηγία δεν επηρεάζει την ακεραιότητα του ανταγωνισμού».

«Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές σωματικές δυνάμεις και ικανότητες που οδηγούν μόνο στην επιτυχία μιας ομάδας, ανεξάρτητα από το φύλο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κίνηση του DFB έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA), σχετικά με τους σκληρούς κανονισμούς που περιορίζουν τη συμμετοχή των τρανς ατόμων.




Δες και αυτό!