Για τις τρανσφοβικές αναφορές στο «Friends» απολογείται η δημιουργός της σειράς

06/07/2022
από
Για ένα ακόμη λάθος στη σειρά, για το οποίο αισθάνεται πολύ άσχημα μίλησε η Μάρθα Κάουφμαν, παραγωγός των «Friends».

Συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο αναφερόταν η τρανς γυναίκα, συγγενής του Τσάντλερ Μπιγκ (τον ρόλο τον υποδύθηκε η Κάθλιν Τέρνερ).

«Το να την αναφέρω ως ο πατέρας του Τσάντλερ Μπινγκ, εφόσον ήταν τρανς γυναίκα, ήταν λάθος. Οι αντωνυμίες δεν ήταν ακόμα κάτι που καταλάβαινα. Επομένως, δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν τον χαρακτήρα ως “αυτή”. Ήταν λάθος μου», δήλωσε η Κάουφμαν.

Η ίδια, ωστόσο, τόνισε πως είχε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το καστ και το συνεργείο της και δεν ανεχόταν τρανσοφοβικά σχόλια. «Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ ένα περιβάλλον όπου έχουμε ένα χαρούμενο σετ και ένα χαρούμενο συνεργείο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα όπου βρισκόμαστε σε ένα ασφαλές μέρος, ένα ανεκτικό μέρος, όπου δεν υπάρχουν φωνές. Απέλυσα επί τόπου έναν τύπο επειδή έκανε πλάκα με μια τρανς που λειτουργούσε την κάμερα. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί».

Η Κάθλιν Τέρνερ είχε δηλώσει παλιότερα στους Gay Times για τον ρόλο της πως κανείς δεν τον πήρε τότε ως κοινωνική κριτική και παραδέχτηκε πως η σειρά δεν μεγάλωσε καλά όσο αφορά την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν ήταν “θα ήθελες να είσαι η πρώτη γυναίκα που θα υποδυθεί έναν άντρα που υποδύεται μια γυναίκα;” Είπα ναι, επειδή δεν υπήρχαν πολλοί drag/τρανς άνθρωποι στην τηλεόραση εκείνη την εποχή. Εγινε φαινόμενο, αλλά κανείς δεν το πήρε ποτέ στα σοβαρά ως κοινωνικό σχόλιο».

με πληροφορίες από flix.gr

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!