Ο Δημήτρης μοιράζεται την αλήθεια του για να δείξει ότι όλοι έχουν δικαίωμα την αγάπη

30/06/2022
Πριν περίπου από έναν μήνα ο Δημήτρης παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του στο Λονδίνο. Αφού το γιόρτασε με οικογένεια και φίλους, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα ορατότητας προς όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη χώρα μας που θέλουν να παντρευτούν αλλά δεν μπορούν. 

Παρόλο που ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μία πολύ προσωπική στιγμή, εμείς αποφασίσαμε να μη κρατήσουμε αυτές τις στιγμές μόνο για εμάς. Διότι ήρθε η ώρα να μάθουμε όλοι να κοιτάμε την αγάπη, χωρίς να βλέπουμε το φύλο, αλλά απλά και μόνο τον άνθρωπο.

Η ορατότητα και η απλότητα της αγάπης θα φέρει και την αλλαγή. Πρωτίστως μέσα μας – και μετά στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα σταματήσει να μας ξενίζει ένα φιλί, ένας γάμος, μία υιοθεσία ή μία οποιαδήποτε απόφαση του καθενός. Βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα για τους πολλούς, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, ακόμα όχι για όλους.

Κανείς δεν αξίζει να μοιράζεται την αλήθεια του λιγότερο, επειδή δεν έχει τα ίδια δικαιώματα. Εμείς, ήμασταν τυχεροί και μπορέσαμε να ζήσουμε στιγμές αγνής αγάπης, όπως θα έκανε το κάθε straight ζευγάρι στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτά που επιλέγουν το γάμο.

Μοιραζόμαστε λοιπόν την αλήθεια μας, όχι για ευχές, ούτε για να δείξουμε πως μπορούμε, αλλά για να περάσουμε το πιο απλό και σημαντικό μήνυμα: Love is Love – για όλους.

φωτογραφίες: Panayis Chrysovergis / www.panayispictures.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!