Το «Escaping the fragile planet» θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση από τις 29 Ιουνίου.

Η ελληνική μικρού μήκους ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη και παραγωγή της Marni Films και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, μπαίνει στη σπουδαία συλλογή “The New Yorker – Screening Room” και  είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση από χθες.

Η βραβευμένη ταινία έχει ταξιδέψει σε πάνω από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως Clermont-Ferrand Short Film Festival, BFI Flare, NewFest, PÖFF Shorts, και πολλά άλλα.

Μπορεί ο έρωτας να αποδράσει από τον εύθραυστο πλανήτη στον οποίο ζούμε;  Το ερώτημα αυτό διαχειρίζεται η μικρού μήκους ταινία του Θανάση Τσιμπίνη.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί. Ένα αγόρι συναντά ένα άλλο αγόρι. Ο έρωτας αλλά και το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Αν και η συγγραφή του σεναρίου ολοκληρώθηκε στις 2017, το “Escaping the fragile planet” φαίνεται να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τους δύο ήρωες υποδύονται οι ηθοποιοί Μιχαήλ Ταμπακάκης και Νίκος Λεκάκης.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!