#NoPrideInCops: Aφίσες κατά της συμμετοχής της αστυνομίας στο London Pride σε στάσεις λεωφορείων

30/06/2022
από
Αφίσες με το σύνθημα ότι «όχι pride στους αστυνομικούς» εμφανίστηκαν κατά μήκος της διαδρομής που θα κάνει η περήφανη παρέλαση στο Λονδίνο.

Οι αφίσες εμφανίστηκαν σε στάσεις λεωφορείων κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (2 Ιουλίου).

Ήταν πριν λίγους μήνες όταν η μητροπολιτική αστυνομία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, μετά τη δημοσιοποίηση ομοφοβικών και σεξιστικών μηνυμάτων που αντάλλαζαν αστυνομικοί.

Έκτοτε οι εκκλήσεις στο London Pride να απαγορεύσει στην αστυνομία να συμμετέχει στην παρέλαση έγιναν πολλές – εκκλήσεις στις οποίες οι διοργανωτές απάντησαν αρνητικά.

Η LGSMigrants, μια queer ακτιβιστική ομάδα που στέκεται αλληλέγγυα με όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ανέβασε στο Twitter με εικόνα που δείχνει τη συγκεκριμένη αφίσα σε μια στάση λεωφορείου.

«Το θέμα του Pride φέτος είναι #AllOurPride, οπότε γιατί η Met Police, η οποία υπόκειται σε ειδικά μέτρα μετά από κατηγορίες για ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία, καλείται να παρελάσει;», έγραψε η ομάδα.


Ο Sam Bjorn, από την LGSMigrants είπε στο PinkNews ότι η ομάδα έχει σχεδιάσει τις αφίσες αυτές.

«Δεν φανταζόμασταν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα απελαύνει άτομα ΛOATKI+ άτομα λίγες μέρες πριν το Pride», είπε ο Sam.

«Βλέπουμε την προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τη δημόσια εικόνα τους καλύπτοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα χρώματα της σημαίας του Pride. Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε ότι η αστυνομία είναι διεφθαρμένη, ρατσιστική, ομοφοβική και δεν έχει θέση σε μια παρέλαση υπερηφάνειας. Δεν υπάρχει υπερηφάνεια για το Υπουργείο Εσωτερικών και καμία υπερηφάνεια για την αστυνομία».

Σε μια ανοιχτή επιστολή, η ομάδα προέτρεψε τους διοργανωτές του London Pride να αποκλείσει τους αστυνομικούς από την πορεία.

Υπογεγραμμένη και από άλλες ακτιβιστικές ομάδες (Gay Liberation Front που οργάνωσε την πρώτη πορεία υπερηφάνειας του Ηνωμένου Βασιλείου, πριν από 50 χρόνια –  ACT UP London,  Channel Rescue και Bender Defenders), η επιστολή περιγράφει λεπτομερώς πώς η Μητροπολιτική Αστυνομία «επίσημα και επανειλημμένα αρνήθηκε ότι έχει πρόβλημα με θεσμική ομοφοβία» τον τελευταίο χρόνο.

Είπε επίσης ότι η αστυνομία απέτυχε «να διερευνήσει σωστά τον κατά συρροή δολοφόνο Stephen Port», λέγοντας ότι αυτή η «αδράνεια» οδήγησε σε «θάνατο νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών».

«Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και αντικατοπτρίζει την ευρεία δυσπιστία της queer κοινότητας, όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και αλλού, απέναντι στην αστυνομία», συνέχισε.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους μη λευκούς και queer μετανάστες».

«Λόγω των βαθιά ριζωμένων ανησυχιών μας για την αστυνόμευση – και της ιστορίας του ίδιου του Pride ως αντίσταση ενάντια στην αστυνομική βία – είναι καιρός να σταματήσουμε την αστυνομική συμμετοχή στο Pride κάθε χρόνο. Είναι καιρός να σταματήσει η παρουσία των αστυνομικών».

Οι LGSMigrants πρόσθεσαν ότι η αστυνομική παρουσία καθιστά το Pride «μη ασφαλή χώρο» για την κοινότητα.




Δες και αυτό!