Σχεδόν 24.000 γάμοι ομόφυλων ζευγαριών έχουν πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία

29/06/2022
από
Σχεδόν 24.000 γάμοι ομόφυλων ζευγαριών έχουν πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία, σύμφωνα με την απογραφή του 2021.

Το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής (ABS) δημοσίευσε τον πρώτο γύρο των αποτελεσμάτων από την απογραφή του 2021, αποκαλύπτοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί 23.914 γάμοι ομόφυλων ζευγαριών από τότε που νομιμοποιήθηκε η ισότητα του γάμου το 2017.

Τον Αύγουστο του 2021, το Star Observer ανέφερε ότι η απογραφή δε θα ρωτούσε τους κατοίκους σχετικά με την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Scott Morrison, η οποία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις εκκλήσεις από ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για προσθήκη τέτοιων ερωτήσεων.

Τα δεδομένα αναζωπύρωσαν τις εκκλήσεις για καλύτερη καταγραφή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην απογραφή του 2026, με τις ομάδες υπεράσπισης να ζητούν από την κυβέρνηση να ακολουθήσει τα παραδείγματα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Equality Australia Σύμβουλος, Άννα Μπράουν, δήλωσε: «Η δημοσίευση των δεδομένων απογραφής μας δίνει συναρπαστικές πληροφορίες για την ποικιλομορφία της αυστραλιανής κοινότητας – τι πιστεύουμε, ποια γλώσσα μιλάμε στο σπίτι, και άλλα βασικά δημογραφικά δεδομένα που θα οδηγήσουν σε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το ποιες υπηρεσίες παρέχονται στις κοινότητες και πού.

Αλλά για άλλη μια φορά, τα queer άτομα δεν εκπροσωπούνται σωστά στα δεδομένα της απογραφής, επειδή το ABS και ο αρμόδιος τότε υπουργός απέτυχαν να διασφαλίσουν τις τόσο αναγκαίες ερωτήσεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και χαρακτηριστικά του φύλου».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι να καταμετρηθούμε, θα παραμείνουμε αόρατοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο – με την πρώτη έκδοση των δεδομένων απογραφής του 2021 – οι κοινότητές μας συγκεντρώνονται ξανά για να πουν ότι είναι καιρός η απογραφή να σταματήσει να αφήνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έξω και να μας μετρήσει».

Η απογραφή ABS του 1996 κατέγραψε πάνω από 10.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταμετρήθηκε ο αριθμός των ομόφυλων ζευγαριών.

 




Δες και αυτό!