Τα Γιάννενα θα υποδεχτούν το πρώτο τους αυτοοργανωμένο τους Pride

22/06/2022
από
Τη δική τους υπερηφάνεια θα γιορτάσουν την επόμενη εβδομάδα τα Γιάννενα, με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης να δίνει ραντεβού την Τρίτη (28/6) το απόγευμα, για την πολύχρωμη πορεία. 

Οι εκδηλώσεις του πρώτου αυτοοργανωμένου Pride των Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την πορεία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει drag show.

To πρόγραμμα

– Πέμπτη 23/6 από τις 12 το μεσημέρι στην κατάληψη Αντιβίωση: Queer Arts & Crafts Workshop. Φτιάχνουμε μαζί τα συλλογικά και ατομικά υλικά μας για το Pride. Θα φτιάξουμε πανό, στένσιλ, θα ράψουμε, θα ζωγραφίσουμε και ο, τι άλλο τύχει! Oρισμένα υλικά θα διατεθούν απο εμάς, όπως χρώματα κλπ αλλά εννοείται το καθένα ειναι ελεύθερο να φέρει και το ίδιο ό,τι θέλει, όπως παλιές ακτινογραφίες για τα στένσιλ του.

– Πέμπτη 23/6 στις 7 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου μικροφωνική προπαγάνδισης του Pride. Οριζόντιες συλλογικότητες που έχουν βγάλει καλέσματα μπορούν να τα διαβάσουν.

– Δευτέρα 27/6 στις 7:30 μ.μ. στο Άλσος ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “Pride: Προς την queer απελευθέρωση”. Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην ιστορία των Pride από το Stonewall μέχρι σήμερα και σχολιασμός της εξέλιξής τους μέσα στον χρόνο. Επίσης θα υπάρξει ανάλυση γύρω από τους αγώνες και τη στοχοθεσία του queer κινήματος. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θ’ ακολουθήσει συζήτηση και στη συνέχεια μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα έξοδα της διοργάνωσης.

– Τρίτη 28/7 στις 7:00 μ.μ. από την Περιφέρεια Ηπείρου ΠΟΡΕΙΑ

– Τρίτη 28/7 από τις 11 μ.μ. στο Θεατράκι της Σκάλας diy drag show και τζέρτζελο με μουσική και ποτά. Άτομα που επιθυμούν να κάνουν drag ας επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση: [email protected].

Κείμενο καλέσματος:

Το πρώτο αυτοοργανωμένο Pride στα Γιάννενα οργανώνεται από μια οριζόντια συνέλευση με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά που συγκροτήθηκε για αυτό το λόγο. Τα Pride λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο στην μνήμη της εξέγερσης στο Stonewall στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου του 1969 από μέλη της queer κοινότητας ως απάντηση σε στοχευμένη επιδρομή των μπάτσων και την συστηματική καταστολή, διεκδικώντας την ελεύθερη έκφραση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού χωρίς τον φόβο της σύλληψης. Η εξέγερση διήρκησε αρκετές μέρες και την επόμενη χρονιά οργανώθηκαν στην ίδια ημερομηνία οι πρώτες πορείες Pride σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το facebook της Ανοιχτής Συνέλευσης για το 1ο Αυτοοργανωμένο Pride στα Γιάννενα.

Καλή Αρχή!

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!