«Δεν φοβόμαστε!»: Για μια ακόμη φορά οι αρχές απαγορεύουν το Pride στην Κωνσταντινούπολη

22/06/2022
από
Τις εργασίες του φαίνεται να έχει σταματήσει το Pride της Κωνσταντινούπολης, μετά την απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων που σχετίζονται με αυτό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Ahval, οι περιφερειάρχες Beyoğlu όσο και Kadıköy εξέδωσαν την απαγόρευση τη Δευτέρα (20 Ιουνίου), επικαλούμενοι τον νόμο για τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συνελεύσεις.

«Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου 2022 προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, πορείες, διανομή φυλλαδίων κ.λπ.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του περιφερειάρχη.

«Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις σε όλους τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους για επτά ημέρες».

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την τουρκική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία ήθελε να γιορτάσει τα 30 χρόνια Pride στην περιοχή. Ομάδες υπεράσπισης σε όλη τη χώρα κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι διεξάγει «εκστρατεία μίσους» εναντίον τους.

Η Επιτροπή του Istanbul Pride σχολίασε την ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η απόφαση ήταν «παράνομη».

«Σήμερα, με την έναρξη του 30ου Pride Week στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία επιθεώρησε τους χώρους όπου θα πραγματοποιούνταν τα γεγονότα, υπό το πρόσχημα του «γενικού ελέγχου. Οι αρχές προσπάθησαν να μας ασκήσουν πίεση στους χώρους, ζητώντας έγγραφα όπως φορολογική ενημερότητα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο το δίκτυο δικηγόρων που μας στήριξαν. Δεν θα τα παρατήσουμε, δεν φοβόμαστε!».

Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη το 2021, όπου, σύμφωνα με τον Ahval, αστυνομικοί ταξίδεψαν στο πάρκο Maçka για να αποτρέψουν ένα πικνίκ που είχε αρχικά προγραμματιστεί ως μέρος των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Υπερηφάνειας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στο πάρκο στο Σισλί μετά την επιβολή της απαγόρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο συνελήφθη, ενώ όλοι οι επισκέπτες δέχθηκαν έλεγχο για σημαίες του ουράνιου τόξου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!