Ο Υπουργός Ουαλίας, Mark Drakeford, λέει το αυτονόητο: Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες

Ο Πρώτος Υπουργός της Ουαλίας, Mark Drakeford λέει, πολύ απλά, ότι «οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες» και κερδίζει την επιδοκιμασία των Βρετανών.

Την Τρίτη (7 Ιουνίου), ο Mark Drakeford ρωτήθηκε στο Senedd από την Laura Anne Jones, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις, σχετικά με τη συμμετοχή των τρανς γυναικών στον αθλητισμό.

Εκείνη του είπε: «Όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός και όλοι, είμαι σίγουρη, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι τρανς αθλητές μπορούν να συμμετέχουν στον αθλητισμό. Αλλά αυτό που δεν θέλουμε είναι μια κατάσταση στην οποία προσπαθούμε να είμαστε τόσο περιεκτικοί που να είναι εις βάρος μιας συγκεκριμένης ομάδας».

Η Jones επέμεινε ότι «οι γυναίκες αθλήτριες είναι τόσο απογοητευμένες που αποσύρονται από τις δικές τους γυναικείες κατηγορίες, επειδή λένε ότι οι τρανς γυναίκες που συμμετέχουν σε μια γυναικεία κατηγορία έχουν πλεονέκτημα ανδρικής φυσικής κατάστασης» και πρόσθεσε: «Υπουργέ, πιστεύετε ότι οι τρανς αθλητές πρέπει να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα;»

«Μπορείτε να κάνετε κάτι που πολλοί άλλοι πολιτικοί των Εργατικών απέτυχαν να κάνουν μέχρι στιγμής, δηλαδή να ορίσετε το τι είναι γυναίκα;».

Ο Drakeford αρνήθηκε να παρασυρθεί από τη φορτισμένη ερώτηση και είπε στην Jones: «Η αφετηρία μου είναι η ίδια με την Penny Mordaunt, την πρώην αρμόδια υπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είπε ότι η αφετηρία της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες.

Κοιτάξτε, είναι ένας δύσκολος τομέας και ένα επιχείρημα που διχάζει ανθρώπους που συμφωνούν στα περισσότερα άλλα πράγματα».

Ο Mark Drakeford αντέδρασε επίσης σε ένα από τα συγκεχυμένα σημεία της τοποθέτησης της Laura Anne Jones: «Δεν καταλαβαίνω την άποψη που διατυπώνει η βουλευτής: ότι μπορείς να είσαι υπερβολικά περιεκτικός.

Για μένα, η συμμετοχικότητα είναι απολύτως αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε εδώ, και ο τρόπος επίλυσης αυτών των δύσκολων ζητημάτων που εντόπισε – και δεν έχω καμία αντίρρηση να τα εντοπίσει, αλλά ο τρόπος επίλυσής τους δεν είναι να υποθέσουμε ότι επειδή εμείς οι ίδιοι μπορεί να έχουμε ισχυρές απόψεις, αυτό μας επιτρέπει να αμφισβητούμε την ειλικρίνεια των απόψεων που υποστηρίζουν έντονα άλλοι.

Μόνο μέσω του διαλόγου και της κατανόησης μπορείτε να καταλήξετε σε συμπεράσματα για τα είδη των ερωτημάτων που έθεσε η βουλευτής».

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι επιδοκίμασαν τη μετρημένη και λογική απάντηση του Drakeford στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Twitter να γράφει: «Ο Μαρκ είναι πραγματικά μια τέτοια τιμή για την Ουαλία και το Εργατικό Κόμμα. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι στη βρετανική πολιτική με την απόλυτη αξιοπρέπειά του».

«Μπράβο στον πρώτο υπουργό της χώρας μου, Μαρκ Ντρέικφορντ, που δήλωσε ξεκάθαρα, δηλαδή απερίφραστα, ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες», έγραψε ένας άλλος στο Twitter.

«Εν τω μεταξύ, οι Ουαλοί Συντηρητικοί εξακολουθούν να μιλούν σαν τα δικαιώματα των τρανς γυναικών και τα δικαιώματα των γυναικών να είναι αμοιβαία αποκλειόμενα».

Οι συνάδελφοι του Drakeford από τους Ουαλούς Εργατικούς πολιτικούς επιδοκίμασαν επίσης την τοποθέτηση του.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!